Izvor:
25.02.2024 u 12:17
0

NAŠI PRECI SU GINULI ZA SLOBODU,A ONI TRAŽE UKIDANJE SUVERENITETA: Brnabić-nikada neću prihvatiti međunarodnu istragu!

Ana Brnabić izjavila je danas da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu o izborima u Srbiji jer se njome traži ukidanje institucija i suvereniteta Srbije za koji su ginuli naši preci.

BRNABIĆ NAJAVLJUJE: Najverovatnije će se ići na nove izbore u Beogradu

„Naši preci su ginuli za suverenitet, ginuli za tu slobodu. Da mi budemo neodgovorni i toliko neozbiljni, da mi to predamo, a šta ćemo onda ostaviti generacijama posle nas. To bi značilo da Srbija više nije čak ni protektorat. Kada ste protektorat, neko vas brani, pa za uzvrat vi dajete deo svog suvereniteta, ali i dalje imate vaše institucije, i dalje imate neku unutrašnju politiku“, rekla je Brnabić .

Brnabić je objasnila da deo opozicije traži od Evropske komisije i međunarodne zajednice suspendovanje svih institucija u Srbiji time što predlaže međunarodnu istragu o izborima 17. decembra.

„Oni kažu da će ministarstvo unutrašnjih poslova morati da otvori sve svoje baze podataka. Sada zamislite, tu su baze podataka gde su svi lični podaci građana. Moje porodice, vaše, ljudi koji nas gledaju, njihovih porodica. Dakle, vi tu imate mnogo bezbednosno osetljivih podataka“, rekla je Brnabić.
Brnabić je ocenila da bi bilo nezamislivo da u državama poput Nemačke, Francuske ili Velike Britanije stranci zahtevaju od ministarstva unutrašnjih poslova da otvori svoje baze podataka.

„To je nemoguće. Samo u Srbiji postoji takva opozicija. Vi ne možete da zamislite kako može da bude opozicija svoje države. Kako neko može da dođe i da kaže dajte strancima sve baze podataka svih naših građana“, rekla je Brnabić.

Dodala je da delu opozicije nije bila dovoljna rezolucija Evropskog parlamenta već sada od Evropske komisije sami mole i traže međunarodu istragu.
„I vi kada to slušate i čitate, vi ne verujete da oni traže ne samo ukidanje suvereniteta naše države Srbije, nego traže potpuno suspendovanje naših domaćih institucija, uključujući i Narodnu skupštinu Srbije, suspendovanje naših zakona. I to da stranci dođu i suspenduju naše zakone“, rekla je Brnabić.
(Kraj) dko/jbu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter