Izvor: NOVOSTI
22.04.2024 u 07:14
0

NOVI SVEDOK U HAGU! SUĐENJE TAČIJU SE NASTAVLJA: Posle dve nedelje pauze nastavlja se suđenje liderima tzv. OVK u Hagu

PRED Specijalizovanim sudom za zločine na Kosovu i Metohiji u Hagu danas se, posle dvonedeljne pauze, nastavlja suđenje nekadašnjim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju. Očekuje se da se u sudnici pojavi novi svedok, 55. po redu.

Sud je prošle nedelje odlučio da se Veseljiju i Tačiju produži pritvor, jer i dalje postoji opasnost da će ometati postupak, vršiti nova krivična dela, te da se te opasnosti mogu umanjiti isključivo u sistemu pritvorskog nadzora u Hagu.

Panel je podsetio na ranije zaključke da je Tači svojim posetiocima otkrivao poverljive informacije dobijene tokom svedočenja zaštićenih svedoka i da je jednom gostu dao uputstva kako jedan svedok treba da svedoči. Zbog uticaja na svedoke, Tačiju, Veseljiju i Seljimiju uvedene su posebne mere kontrole u zatvoru.

AMBASADOR SRBIJE U SAD MARKO ĐURIĆ: Tražimo da povuku rezoluciju o Srebrenici

Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići terete se za ratne, zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, mučenja, protivpravna zatvaranja na Kosovu i Metohiji i Albaniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter