Izvor:
29.02.2024 u 16:13
0

OLIVER VARHELJI: Plan rasta je ambiciozan, Zapadni Balkan mora da napreduje kako bi dovršio reforme

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da je plan rasta ambiciozan i da je za implementaciju tog plana ostalo još pola vremena, kao i da će region morati brzo da napreduje kako bi dovršio reforme.

TAKO SE BRANE BRAĆA! BRAVO! VUČIĆA pitali zašto je rekao da je TAJVAN KINA

On je na skupu u Tirani rekao da bi društva zapadnog Balkana trebalo da budu integrisana u EU, a da EU mora da ponudi sve prednosti član

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da je plan rasta ambiciozan i da je za implementaciju tog plana ostalo još pola vremena, kao i da će region morati brzo da napreduje kako bi dovršio reforme. On je na skupu u Tirani rekao da bi društva zapadnog Balkana trebalo da budu integrisana u EU, a da EU mora da ponudi sve prednosti članstva.

„To je naša ideja koja dolazi s planom rasta. To je ambiciozan plan. Imamo pola vremena da ga implementiramo. Region će morati brzo da napreduje kako bi dovršio reforme. Morate primjenjivati ​​pravila EU. Možete postati deo evropskog tržišta i pre nego što postanete član EU“, rekao je varhelji. Varhelji je rekao i da plan može da doprinese udvostručavanju privrede Zapadnog Balkana u narednih 10 godina. „Mislim da je ono što sada vidite pred sobom mnogo više nego što će biti. Potrebno nam je i da region ide brzo napred. A to znači da se sprovedu reforme EU koje su neophodne da bi ovaj plan bio funkcionalan.

Ovaj plan je funkcionalan samo ako primenjujete pravila EU. Ako brzo uvedete sva pravila EU jer tada možete ući na jedinstveno tržište i pre nego što uđete u Evropsku uniju“, rekao je on. Generalni direktor Generalnog direktorata za susedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman izjavio je da je potreban visok tempo rada kako bi se koristili fondovi EU i dodao da je ostalo još samo mesec dana do završetka reformi. „Kvalitet zakona koje morate da donesete mora biti visok. Imate nas na svojoj strani, ali tempo mora da bude visok da bi sredstva ušla u maj pre letnje pauze“, rekao je Kopman. Na Regionalnom samitu u Tirani o Planu rasta za Zapadni Balkan i ekonomskom približavanju, pored Varheljija, učestvuju lideri Zapadnog Balkana, uključujući predsednika Srbije Aleksendra Vućića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter