Izvor: Tanjug
05.04.2023 u 19:00
0

ORLIĆ NA SASTANKU SA SIGOLOTIJEM: Bliski odnosi Francuske i Srbije

Sigoloti, koji je potpredsednik Odbora, poručio da je cilj posete delegacije dalje učvršćivanje prijateljskih veza između dva parlamenta i njihovih radnih tela i odbora i potvrdio da Srbija može da računa na podršku za punopravno članstvo u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije, saopšteno je iz Orlićevog kabineta.

Sigoloti je pozdravio rezultate Srbije postignute u brojnim reformama koje se sprovode u okviru evropskih integracija, ohrabrujući njihovu primenu kako bi se ubrzao proces pristupanja.

Orlić je, kako piše u saopštenju, pozdravio uspehe koje dve zemlje beleže u oblasti ekonomije, te istakao značaj brojnih kapitalnih projekata koje Srbija realizuje sa francuskim partnerima.

ORLIĆ SA POTPREDSEDNICOM BUNDESTAGA: ZSO je obaveza koja mora da se sprovede, Srbe hapse na KiM

On je informisao članove delegacije francuskog Senata o svakodnevnom kršenju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji od strane Prištine, ugrožavanju njihove elementarne bezbednosti, ocenjujući ovakav odnos prema srpskom narodu kao nezamisliv u Evropi u 21. veku.

Orlić je istakao da Priština prethodnih nedelja intenzivira opasne poteze i pokušava da izazove eskalaciju, kako bi izbegla formiranje ZSO.

– Prošle godine je zabeleženo 150 etnički motivisanih napada na Srbe na KiM, od početka ove godine već više od trideset. Dok naš narod hapse bez krivice i dokaza, i osuđuju na zatvorske kazne zbog verbalnog delikta, zlikovci pucaju na našu decu, a potom bivaju pušteni svojim kućama. Za dijalog se praktično borimo samo mi, sprovodeći državnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića, koja znači ozbiljan i odgovoran odnos, očuvanje mira i stabilnosti za sve. Samo na taj način možemo da pravimo nove rezultate u ekonomiji, infrastrukturi i u svim drugi oblastima, rekao je Orlić.

Tokom sastanka, kako je saopšteno, bilo je reči i o evropskom putu Srbije, parlamentarnom životu i saradnji, kao i aktivnostima grupa prijateljstva koje su formirane u obe nacionalne skupštine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter