Izvor: tanjug
08.04.2022 u 17:23
0

OŠTAR ODGOVOR DODIKA NEMCIMA Srbi su uz Jevreje najveće žrtve užasne ideologije rođene u njenoj državi!

Srpski član Predsedništva BiH odgovorio je ambasadorki Nemačke u Sarajevu Margaret Uber, koja je rekla da je iznenadena sadržajem i tonom njegovih trenutnih izjava u vezi sa povećanjem EUFOR-a/Altea i nemačkog učešća u misiji, posebno nakon njegovog konstruktivnog tona u razgovoru sa saveznim ministrom Analenom Berbok pre nekoliko sedmica.

Dodik je citirajući Uberovu rekao da je nakon konstruktivnog razgovora sa nemačkim ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok i sam bio zatečen, kako je naveo, „huškackom atmosferom, optužbama i pretnjama koje su se čule neki dan iz Bundestaga“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Da zanemarimo pitanje šta uopšte nemački Bundestag ima sa BiH, mogao bih pitati ambasadorku da li i ona stoji iza kvalifikacija koje su se neki dan čule u Bundestagu i da li je retorika koju smo tamo čuli za nju prihvatljiva“, rekao je Dodi u izjavi za Srnu.

„Ako nemački državni ministar pred Bundestagom kaže da je Narodna skupština Republike Srpske preduzela konkretne korake koji vode secesiji i da je to napad na celu Evropu“, rekao je srpski član Predsedništva i upitao:

„Da li cenjena ambasadorka ima potrebu da joj napiše da je to laž i da Narodna skupština Republike Srpske ništa slično nije preduzela, i da je takva kvalifikacija hajka na jedan entitet u BiH“.

Ako se, ističe, ambasadorka dohvatila istorije i istorijskih poredenja onda bi morala da zna da su Srbi uz Jevreje najveće žrtve jedne užasne ideologije koja je rođena u njenoj državi, a koja je odnela desetine miliona ljudskih života četrdesetih godina prošlog veka.

„Ako se poziva na istoriju onda tu činjenicu ni ona niti članovi nemačkog Bundestaga ne bi smeli da zaborave kada se obraćaju Srbima ili kada o njima govore“, naveo je Dodik.

On je rekao da ne veruje da bi i slična rasprava u Bundestagu smela da se desi na račun jevrejskog naroda, pa se pita odakle taj zaborav i odsustvo pijeteta kada je o Srbima reč.

„Nisam imao ništa protiv misije Altea, ali ako vojna vozila gledamo kraj zgrade televizije, škola i vrtića, moramo da se zapitamo o čemu se tu radi. Da li EUFOR možda procenjuje da iz tih objekata dolaze pretnje miru i stabilnosti BiH? I na kraju, ali ne i najmanje bitno, kako je i nemačka ambasadorka podlegla lošim navikama nekih svojih kolega i na ovakav način se umešala u unutrašnja pitanja BiH“, istakao je Dodik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter