Izvor: Happy BSC
03.03.2022 u 12:59
0

Otvoren je Međunarodni naučni skup „Srpsko-slovački odnosi“ u Narodnoj skupštini

Danas je otvoren Međunarodni naučni skup „Srpsko-slovački odnosi“  u Narodnoj skupštini. 

Tom prilikom, Ivica Dačić je svom instagram profilu izjavio: 

-Danas smo otvorili Međunarodni naučni skup „Srpsko-slovački odnosi“ u Narodnoj skupštini, na kom smo razgovarali o važnosti odnosa između naših zemalja kao i slovačkoj etničkoj manjini koja ima značajno mesto u kulturi i istoriji Srbije. Zahvalan sam i na plaketi za doprinos razvoju „Srpsko-slovačkih odnosa“, čast mi je što sam imao priliku da podelim svoje znanje i iskustvo iz domena diplomatije kada je reč o odnosu naših zemalja. Slovaci su danas treća po brojnosti nacionalna manjina u Vojvodini, govore slovačkim jezikom, koji je i jedan od zvaničnih jezika u Vojvodini.

U Vojvodini postoji 16 osnovnih škola gde se nastava održava na slovačkom jeziku, a u Bačkom Petrovcu gde se nalazi i Matica slovačka i u Kovačici su osnovane i slovačke gimnazije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter