Izvor: Informer
27.12.2023 u 14:15
0

PETKOVIĆ PISAO KVINTI: Očekujem da Kvinta odbaci i osudi Svečljine klevete o Civilnoj zaštiti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poslao je pismo zemljama Kvinte i Evropske unije u kojem je demantovao tvrdnje kosovskog ministra Dželjalja Svečlje da se nalazi na vrhu strukture “Civilne zaštite“, koju je, inače, Priština u junu ove godine proglasila terorističkom organizacijom, saznaje Kosovo onlajn iz diplomatskih izvora.

Petković je u pismu naveo da je Civilna zaštita raspuštena, na osnovu sporazuma postignutog u dijalogu u Briselu 2015. godine.
On je istakao da od Kvinte očekuje da nedosmisleno odbaci i osudi Svečljine klevete, jer to, kako se navodi u pismu, zahteva težina javno iznetih neistina.

“Ovim putem izražavam oštru reakciju zbog činjenice da me je prištinski ministar Dželjalj Svečlja, bez ikakvih dokaza ili utemeljenja, na konferenciji za medije održanoj u Prištini 23. decembra 2023, označio kao vrh strukture organizacije koju je on nazvao ‘Civilna zaštita’ – a koja je od strane prištinskog režima proglašena za nekakvu ‘terorističku organizaciju’. Verujem da vam je dobro poznato da je Civilna zaštita, na osnovu sporazuma postignutog u Dijalogu u Briselu 2015. godine, tada raspuštena i da su njeni pripadnici potom legalno i uz nadzor EU integrisani u prištinske institucije”, navodi se u ovom pismu.

MRAČNA PROPAGANDA ŠOLAKOVIH MEDIJA PROTIV VUČIĆA: 12,5 puta više vremena ĐILASOVOJ LISTI nego listi „SRBIJA NE SME DA STANE“

Petković je dodao da nikada nije predvodio ili bio na vrhu strukture pomenute organizacije, ističući da je to “čista laž” i ukazao da se ovakve proizvoljne ocene plasiraju s ciljem pokušaja njegove diskreditacije kao direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine. Takođe je naveo i da je uveren da je ovde reč o nameri kriminalizacije kako srpskog naroda u celini, tako i države Srbije.

“Krajnji cilj ovakvih napada je opstrukcija i posledično zaustavljanje dijaloga, ali i dodatna blokada i zabrana da posećujem prostor Kosova i Metohije i obavljam posao koji mi je legitimno poveren”, navodi se u pismu Petkovića.

On je ukazao da je Beograd strana koja je pokazala punu posvećenost u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom i da tom procesu ne doprinose ovakve neistine prema legitimno izabranim predstavnicima države Srbije.

Svečlja je, podsetimo, na konferenciji za medije 23. decembra saopštio kako izgleda navodna oganizaciona struktura Civilne zaštite, na čijem se vrhu, kako je tada pokazano na fotografijama, nalazi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter