Izvor: Kurir.rs
09.12.2023 u 09:18
0

POČINJE USTANAK PROTIV KURTIJA: Pripadnici tzv. kosovske policije izlaze na ulice

Specijalna interventna jedinica (SIJ) i Sindikat Kosovske policije održaće danas protest ispred zgrade tzv. Vlade Kosova nezadovoljni kategorizacijom plaćanja dodatka i beneficija za izloženost opasnostima na radu, prenosi Kosovo pres.

Prvi protest Specijalne interventne jedinice održale su 1. novembra, a sledeći, koji je bio zakazan za 7. novembar, odložen je jer je Aljbin Kurti obećao da će razgovarati o zahtevima.

Nakon neuspelog dogovora sa Kurtijem pripadnici tzv. kosovske policije odlučili su da se danas u 12 opet okupe ispred tzv. Vlade Kosova.

Vlada u Prištini je za dodatke Specijalnim jedinicama odredila iznos od 150 evra, dok je njihov zahtev da taj iznos bude 50 od zarade, kao i da se obezbede posebne beneficije za izloženost opasnostima na radu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter