Izvor:
08.06.2019 u 11:10
0

POKS: Poziva sve međunarodne organizacije i naše institucije da reaguju i spreče ponovno uništavanje srpskih svetinja!(FOTO)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) izrazio je danas duboku zabrinutost zbog najave prištinskih institucija da će započeti radove na lokalitetu srpske katedralne crkve Sv. Nikole iz 14. veka u blizini tvrđave Novo Brdo na Kosovu i Metohiji.

Zla namera vidi se i po tome što je crkva Svetog Nikole kao saborni hram novobrdskih i gračaničkih episkopa, na sajtu nekakvog ministarstva kulture lažne države Kosovo označen kao rimokatolička crkva, bez ikakvog pominjanja autentične istorije hrama, saopštio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

-Njihova namera je jasna, a ona se svodi na falsifikovanje istorijskih činjenica i nasilno prisvajanje srpske kulturne baštine i zaostvaštine, jer Šiptari svoju nemaju- naveo je on.

POKS poziva UNESKO, druge međunarodne organizacije i naše institucije da reaguju i ne dozvole ponovno uništavanje srpskih svetinja, koje se na Kosovu i Metohiji kontinuirano dešava poslednjih 20 godina.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter