Izvor: HappyBSC
24.11.2021 u 16:52
0

POPOVIĆ: Venecijanska komisija pozdravila usvajanje ključnih preporuka

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je, povodom najnovijeg urgentnog mišljenja Venecijanske komisije, da to teko konstatuje da je većina ključnih preporuka iz oktobarskog mišljenja usvojena, a naročito preporuka u vezi sa sastavom Visokog saveta sudstva, što oni posebno pozdravljaju. 

Takođe, većina drugih preporuka, koje nisu ključne, su usvojene. 

Međutim, čak i za one koje nisu, Venecijanska komisija ocenjuje da postoji prostor u zakonima koji će biti doneti da i one budu do kraja implementirane. 

– Komisija očekuje da će proces do kraja biti transparentan i inkluzivan, kao što je i bio do sada i ukazuje na važnost informisanja građana, u čemu će ključnu ulogu imati javni i privatni mediji. Ovakvim urgentnim mišljenjem Venecijanska komisija otklanja svaku eventualnu sumnju, ako je ona uopšte i postojala, da je Republika Srbija dobila pozitivno mišljenje još u oktobru mesecu – navela je ministarka Popović.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter