Izvor: tanjug
10.08.2022 u 12:49
0

„POSTOJE DEZINFORMACIJE KOJE MOGU BITI OPASNE“: Kurti o preregistraciji i izdavanju ličnih dokumenata

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je na današnjoj sednici vlade da će se kampanja za preregistraciju vozila i reciprocitet po pitanju ličnih dokumenta nastaviti i da neće prestati posle 1. septembra.

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković poručuje: „Kurti pokazuje da želi rat, a ne dogovor!“

Kako prenose mediji, Kurti je rekao i da za dokument koji se izdaje na prelazima na severu, u okviru odluke o reciprocitetu, neće morati da se plaća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao i da postoje dezinformacije u vezi s tim koje mogu biti opasne.

– Čuo sam za lažne vesti da će na severu biti oduzete lične karte u zamenu za ulazno-izlazni dokument. Ovo nije istina. Dokument je dodatak koji se daje besplatno. Pozivam vas da pažljivo pratite saopštenja naše vlade i nadležnih organa – kazao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Kako dodaje, promena registarskih tablica doneće oslobađanje od carine, koje dostižu cifru od oko pet hiljada evra.

– Sa druge strane, odluka o izdavanju ulazno-izlaznih dokumenata onima koji pokažu srpska dokumenta neće ometati slobodu kretanja. Vreme čekanja je u proseku 20 sekundi – rekao je Kurti.

Kako se navodi, on je sve to rekao i na srpskom jeziku.

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovilo je juče šta je sve potrebno za preregistraciju vozila na RKS tablice.

Preregistracija vozila se može obaviti u svim centrima za registraciju vozila, u opštini u kojoj vlasnik ima prebivalište, a trajaće od 1. septembra do 31. oktobra, naveo je kosovski MUP na Fejsbuku i dodao da nije neophodna kosovska vozačka dozvola, već bilo koja važeća.

Kako je navedeno, neophodna je, međutim, kosovska lična karta i važeća polisa osiguranja izdata na Kosovu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter