Izvor: tanjug
07.09.2022 u 15:53
0

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti digitalnih tehnologija između Srbije i Turske!

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, je potpisan Memorandum o razumevanju između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije i Kancelarije digitalne transformacije Predsedništva Turske.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Memorandum su potpisali direktor ove Kancelarije Mihailo Jovanović i rukovodilac turske Kancelarije Ali Taha Koč.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mihailo Jovanović je istakao da će primena ovog Memoranduma produbiti i unaprediti saradnju u razvoju digitalnih tehnologija sa Turskom.

„Svesni smo neophodnosti povezivanja stručnjaka, odnosno profesionalaca i institucionalnih resursa, kao i sprovođenja obuka i kompetentnosti stručnjaka za razmenu informacija i iskustava u oblasti pružanja javnih usluga. Zato smo se dogovorili da u što kraćem periodu napravimo radnu grupu koja će imati tri glavna stuba“, rekao je Jovanović.

AKO STE PAŽLJIVO SLUŠALI PUTINA… Vučić: „Očekuje nas hladna, a zatim i polarna zima“

Naveo je da će se jedan od njih baviti određivanjem politike saradnje nacionalnih državnih organa elektronskim putem (G2G), uz uključivanje drugih nacionalnih javnih institucija, drugi pružanjem usluga elektronske uprave privrednim društvima (G2B), a treći određivanjem prioriteta razvoja ljudskih resursa.

Dodao je da je saradnja u oblasti digitalizacije sa Turskom veoma važna i da će ovaj Memorandum doneti razmenu iskustva u oblastima digitalne transformacije u skladu sa nacionalnim zakonima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter