Izvor: Tanjug
14.09.2022 u 20:28
0

Potpredsednica Vlade Belgije Petra de Sater razgovarala je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa potpredsednicom Vlade Belgije Petrom de Sater da su bilateralni odnosi dve države dobri i da postoji potencijal za dalje unapređenje političkog dijaloga i saradnje, a pre svega u oblasti ekonomije.

Brnabić se ujedno i zahvalila potpredsednici Vlade Belgije na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Premijerka je navela da je u mandatu odlazeće Vlade postignut značajan napredak po pitanju unapređenja osnovnih prava, a pre svega u oblasti rodne ravnopravnosti i zabrane diskriminacije, podsetivši i na usvojene zakone koji regulišu ove oblasti.

Kada su u pitanju ekonomski odnosi, premijerka Brnabić je izrazila snažno opredeljenje za dalje privlačenje belgijskih investitora u Srbiju, a koji su do sada najčešće ulagali u sektor trgovine, poljoprivrede, infornacionih tehnologija i obnovljivih izvora energije.

De Sater je istakla da Belgija zastupa „strog ali pravičan“ pristup procesu evropskih integracija i da u tom kontekstu podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji i reforme koje na tom putu sprovodi.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa predsednikom Gvineje Bisao Umarom Sisokom Embalom!

Ujedno je istakla i spremnost za unapređenje saradnje dve države na nivou lokalnih vlasti.

Brnabić je izrazila zahvalnost potpredsednici Vlade Kraljevine Belgije na zalaganju i posvećenosti u stvaranju čvršćih veza dve zemlje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter