Izvor: ko0ssev
29.11.2023 u 18:37
0

PRIŠTINA DOBILA KRITIKE EU: EU smatra da odluka Kosova da ne dozvoli glasanje nije u skladu s dijalogom

Evropska unija smatra da odluka Kosova da se ne dozvoli održavanje srpskih parlamentarnih izbora na Кosovu nije u skladu sa duhom dijaloga, principom zaštite prava nevećinskih zajednica i izgradnje poverenja između Кosova i Srbije, preneo je Kossev .

Portparol Evropske komisije za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano rekao je za Kohu da Evropska unija preporučuje da se nastavi praksa da se kosovskim Srbima omogući da glasaju unutar Kosova tokom srpskih parlamentarnih izbora 17. decembra.

ISTORIJSKO BLAGO SE VRAĆA KUĆI: SRBIJA KUPILA VAŽAN ISTORIJSKI DOKUMENT

„Sa žaljenjem konstatujemo da kosovske vlasti ponovo nisu dozvolile ustaljenu praksa da se kosovskim Srbima omogući da glasaju na Кosovu za srpske parlamentarne izbore uz posredovanje OEBS“, kazao je Stano.

Prema njegovim rečima, zbog toga će srpski birači morati da putuju u gradove na jugu Srbije da bi glasali na predstojećim parlamentarnim izborima.

„Evropska unija preporučuje obnavljanje ustaljene prakse da se kosovskim Srbima dozvoli da glasaju na Кosovu tokom srpskih parlamentarnih izbora 17. decembra uz posredovanje OEBS“, kazao je Stano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter