Izvor:
01.11.2023 u 16:42
2

PROTEST KURTIJEVIH SPECIJALCA MASKIRANI I NABILDOVANI DOŠLI DA TRAŽE PARE: Scena sa protesta, plaši(FOTO)

Pripadnici specijalne interventne jedinice tzv. kosovske policije (FIT) protestuju ispred zgrade vlade u Prištini.

Kako su naveli pripadnici FIT-a, odlučili su se na protest kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom o novčanim naknadama za kosovsku policiju, koja je doneta na sednici vlade u petak.

Prema predlogu, pripadnici elitnih jedinica – Jedinice za specijalne intervencije, Jedinice za brze intervencije i Jedinice za blisku zaštitu dobiće dodatnih 150 evra na osnovnu platu.

Protestovali su pripadnici Jedinice za specijalne intervencije kosovske policije, i jedinice za rukovanje eksplozivnim napravama, zahtevajući promenu kategorizacije poslova i povećanje dodatka za rizik.

 

Okupljeni pripadnici policije su zatražili od premijera Aljibna Kurtija da razmisli i sastane se sa njima, kako bi razgovarali o realizaciji njihovih zahteva, dodajući da neće prestati sa protestima, dok se ne ispune zahtevi.

„Nećemo odustati dok se naši zahtevi ne realizuju. Pozivamo premijera i vladu da preduzmu konkretne korake u njihovoj realizaciji. Poštovani premijeru, dobro znate sa kakom opasnošću i pretnjama se suočavamo, ne samo tokom obavljanja službene dužnosti, već i u privatnom životu. Zato, nemojte se igrati sa našim dostojanstvom, sa životima naših porodica. Dokazali smo se u više navrata u prošlosti i nedavno u neutralizaciji terorističke grupe 24. septembra. Zahtevamo da razmotrite dat predlog za naknade za rizik i prihvatite naše zahteve i radujemo se što ćemo se uskoro sastati i zajedno rešiti“, poručili su specijalci.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PROTEST KURTIJEVIH SPECIJALCA MASKIRANI I NABILDOVANI DOŠLI DA TRAŽE PARE: Scena sa protesta, plaši(FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter