Izvor: mre/HAPPY BSC
25.11.2022 u 16:32
0

SASTANAK MINISTARKE ĐEDOVIĆ I AMBASADORKE KINE: Velike mogućnosti za saradnju u oblasti energetike

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na sastanku je konstatovano da je bilateralna saradnja Republike Srbije i NR Kine u oblastima rudarstva i energetike na veoma visokom nivou i da samo u sektoru rudarstva kineske kompanije zapošljavaju više od 7.000 radnika.

Do kraja godine trebalo bi da bude završena modernizacija topionice u Boru, što će značiti poštovanje evropskih standarda u zaštiti životne sredine, izjavila je ministarka i dodala da od kompanije „Ziđin majning“ očekuje i nove investicije.

Kada je reč o drugom rudarskom gigantu, „Ziđin koper“, Đedović je istakla da su ulaganja ekologiju od izuzetne važnosti i da je samo u ovoj godini kompanija investirala blizu 27 miliona evra u oblasti bezbednosti, ekologije i zaštite životne sredine.  

Ministarka je obavestila ambasadorku o napretku radova na termoelektrani „Kostolac B3“, projektu koji realizuje kineska kompanija CMEC. „Očekujemo poslednji kontigent ključne opreme za prvu telemoelektranu koja se gradi u Republici Srbiji posle 30 godina. To je jedno od najvećih gradilišta u energetskom sektoru, projekat koji će u velikoj meri doprineti stabilnosti snabdevanja električnom energijom“.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je ministarki Đedović na imenovanju i izrazila nadu da će saradnja dve zemlje, posebno u sektoru obnovljivih izvora energije biti dodatno unapređena.

-Perspektive i mogućnosti za saradnju dve zemlje u oblasti energetske transformacije su velike, imajući u vidu potencijale Republike Srbije i zainteresovanost kompanija iz NR Kine da ulažu u nove energetske kapacitete koji koriste OIE- naglasila je ambasadorka.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter