Izvor: Tanjug
25.11.2022 u 16:37
0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre poručio: „Rezolucija Evropskog parlamenta koja je usvojena juče je važan dokument, koji treba pažljivo da čitamo“

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je danas da je rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji važan dokument, ali da se pregovori vode između zemlje kandidata i Evropske komisije.

Žiofre je to rekao na konferenciji za štampu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a odgovarajući na pitanje da li to što zvaničnici u Srbiji govore da rezolucija nije obavezujući dokument umanjuje važnost poruka koje stižu iz Evropskog parlamenta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Rezolucija Evropskog parlamenta koja je usvojena juče je važan dokument, koji treba pažljivo da čitamo, sadrži mišljenja parlamenta koje je usvojeno velikom većinom, ali pregovori se vode između zemlje kandidata i Evropske komisije. Ono što Komisija predloži zemlje članice moraju da prihvate“, rekao je Žiofre dodajući da se na isti način sprovodi i upravljanje IPA fondovima.

U aktuelnim okolnostima, kako kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ono što je potrebno Uniji jeste veći angažman zemalja kandidata.

Premijerka Ana Brnabić kritikovala je licemerje evroparlamentaraca: „Potpuno vrednosno kontradiktorno!“

„Mislimo da pomoć koju pružamo Zapadnom Balkanu i Srbiji je tu da pomogne građanima i promoviše reforme i tako planiramo da nastavimo da radimo“, kazao je.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter