Izvor: BSC Happy
01.10.2023 u 15:27
2

ŠEŠELJ O HAŠKOJ OPTUŽNICI EKSKLUZIVNO ZA BSC HAPPY PORTAL: Na pitanje da li će biti ISPORUČEN, LIDER RADIKALA ODGOVORIO U SVOM STILU!

Za BSC Happy portal, o podizanju optužnice Haškog tribunala protiv njega, govori prof. dr Vojislav Šešelj - lider Srpske radikalne stranke.

Gospodine Šešelj, da li je ova optužnica pokrenuta zbog Vašeg političkog delovanja ili s ciljem stvaranja novog pritiska protiv Srbije?

–  Moguće da je baš sada tempirano kao novi pritisak na Srbiju. Ono što najviše Haški tribunal boli, to su moje knjige u kojima objavljujem poverljive dokumente i podatke o zaštićenim lažnim svedocima. To je ono što Tribunal boli. Što se tiče interesa zapadnih sila, one to koriste sada kao još jedno od sredstava pritiska na Srbiju – ističe Šešelj.

Kada je izricana oslobađajuća presuda, sudija je rekao da ste Vi slobodan čovek. Kako je moguće da sada dođe ponovo do podizanja optužnice? 

– Tužilaštvo se žalilo na tu oslobađajuću presudu. Pa je žalbeno veće odlučilo da me ipak osudi za jedno izmišljeno krivično delo –  podsticanja na deportaciju, mada nikakva deportacija nije izvršena. Kada nema deportacije, onda nema ni krivičnog dela podsticanja na deportaciju. Tako je i po međunarodnom pravu. Što se tiče ovo sadašnje optužnice, ona je za nepoštovanje Tribunala. Ovo je četvrti put da je protiv mene podignuta optužnica za nepoštovanje suda – kaže lider radikala.

Koji je konačni ishod?

– Po našim zakonima ne mogu biti isporučen, ni ja, ni moji saradnici. Jer taj Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom podnosi se samo na teške zločine protiv međunarodnog prava, a nepoštovanje suda ne spada u te teške zločine. Ne mogu me isporučiti. Međutim, da je dosmanlijski režim, oni ne bi oklevali ni sekunda. Đinđić je izvršio državni udar kad su na Vladi Srbije izglasali da se Milošević isporuči – zaključio je Vojislav Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŠEŠELJ O HAŠKOJ OPTUŽNICI EKSKLUZIVNO ZA BSC HAPPY PORTAL: Na pitanje da li će biti ISPORUČEN, LIDER RADIKALA ODGOVORIO U SVOM STILU!”

  1. Malo im para pa na kome da ih dobiju nego na Srbima, najbolje je i najisplativije je da se iživljavaju nad Srbima , Srbi su im dežurna meta za sticanje novca , sve go psihopata do psihopate koji vole novac, iživljavanje, kriminal, manipulacije, zar nisu svi takvi kolonijalisti i iz prošlosti i iz sadašnjosti , stvarno Rusi moraju da urade ono što treba da urade, a nih , Ruse , onaj spihopata naziva Imperijalistima ,pa kako te nije sramota , ko je to, pa onaj što skakuće dok priča , šta ono radi sa nogama dok kenja sve vreme to su tikovi sa nogama koje klecaju gore dole za psihloga .

    12
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter