Izvor: BSC HAPPY
06.02.2023 u 10:26
0

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Mi smo podržavali jedinstvo srpskog naroda oko važnih nacionalnih pitanja!“

Dr Vojislav Šešelj SRS, bio je gost u jutarnjem programu na Happy televiziji.

Sudski spisi koje je dr Vojislav Šešelj pretočio u svojim knjigama traženi su u Haškom tribunalu.

-Dobio sam nekoliko odluka od sudije Haškog tribunala koji vodi postupak protiv  mene i mojih saradnika.  On je izdao naloge da dostavim sve dokumente iz mog postupka i knjige koje sam objavio, a koje sadrže dokumenta iz mog predmeta. Reč je o 56 knjiga koje su možda pročitali -rekao je Šešelj.

-Na sve njihove klevete i laži ja neću da ćutim za svog života i da im to tako prođe, to ne ide, ne može… Saslušavali su sekretarice, tehničke urednike i sve ljude koji su na neki način učestvovali u produkciji mojih knjiga, čak i vlasnike štamparija. Potrošili su mnogo vremena i para. Taj sudija, Kinez po poreklu se dodvora Amerikancima. Stalno je to radio i u procesima protiv Srba. On sada grčevito sebi izmišlja posao kako bi što duže ostao tamo i što veću platu primao. To mu je motiv – poručuje Šešelj.

-Doskočio sam im. Oni bi izašli i sa nalogom srpskim vlastima da se zaplene moje knjige. Tada bi tu bilo komplikacija jer ovde nijedna knjiga nije zabranjena i sad odjednom da zabrane 56 mojih knjiga i uzgred još 30. Organizovao sam akcije po svim većim mestima po Srbiji i 100.000 mojih knjiga sam podelio. One ne mogu da se zaplene i to je njihova muka. Upozoravam sve koji ih imaju da te knjige  dobro čuvaju jer će jednog dana imati velika vrednost. To su sudski spisi. Od 7 do 13. marta biću na Sajmu knjiga u Novom Sadu. Tamo ću izložiti poslednje primerke koje želi Haški tribunal. Ja sam u zatvoru proveo 12 godina, a osuđen sam bio na 10.  Mogao bih da ih tužim, ali nema nadležnog suda koji bi se upustio u to. Spremam zahtev za reviziju haške presude. Sakupio sam 700 intervjua koje smo napravili sa stanovnicima Hrtkovaca. Navodno sam podsticao deportaciju, i izmislili su da sam oduzeo pravo na bezbednost. To ne postoji ni u registrima krivičnog dela, to je izmišljen pojam. Postoji samo krivično delo deportacije, a deportacije Hrvata nije bilo, nijedan slučaj.  Bilo je samo zamene imovine-poručio je Šešelj.

Šešelj je ljut na novu generaciju srpskih nacionalista i zamera im nejedinstvo koje pokazuju oko gorućih nacionalnih tema.

-Kada su bile ozbiljne skupštinska rasprave o važnim pitanjima za zemlju mi smo uvek bili konstruktivni. Sve smo podržali da bismo demonstrirali jedinstvo srpskog naroda o važnim nacionalnim pitanjima.

Šešelj nam je otkrio i kojim sportom se u mladosti bavio predsednik Vučić.

-Vučić je nekada trenirao boks. Imali smo jedan radikalski klub ovde u Zemunu i u njemu su bili šampioni. Posle treninga je dolazio kod mene i govorio mi: „Jak sam ko zemlja“.

O eskalaciji sukoba na Kosovu i Metohiji, Šešelj je rekao da rat nije moguć osim ukoliko tako ne želi Amerika.
-Amerikanci lako mogu da se otarase Kurtija ako žele. Bio je Haradinaj tamo i založio se za formiranje ZSO. Ne može da se menja Briselski sporazum, to je jasno. Srbija treba da pregovara i tu se slažem sa Vučićem. Ključne stvari su da se ne prihvata proglašenje nezavisnog Kosova niti učlanjenje tzv. Kosova u UN. Srbija to ne može da spreči, ali moguće je da će se naći neka zemlja koja bi u tome uspela-poručio je Šešelj.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter