Izvor: ALO
25.01.2022 u 21:39
0

SINIŠA MALI: Reforme dale fenomenalne rezultate

Ministar finansija Siniša Mali je izjavio: 

– Srpska napredna stranka je na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem 2014. godine započela teške, bolne reforme, koje podrazumevaju promene i u javnim upravama, modernizaciju i poboljšanje. Evo najbolji primer za to je akcija davanja pomoći mladima od 100 evra, toliko je jednostavno da se prijavite i da ubrzo zatim dobijete novac. Takođe, kad je bila aktuelna vakcinacija, sve je išlo brzo i jednostavno, zahvaljujući odličnim reformama koje smo sproveli – rekao je Mali.

– Poreske prijave se takođe popunjavaju onlajn, uložiili smo mnogo u digitalizaciju, modernizovali Srbiju i to je činjenica.

O prosečnim platama

Govoreći o prosečnim platama, Mali je istakao da je neuporedivo stanje sad i pre 2012. godine. 

– Kad pogledamo prosečnu platu 2012. godine, ona je bila 320 evra, a evo danas, sad u decembru, imaćemo prosek preko 600 evra. Krenuli smo od zemlje koja je bila na ivici bankrota, uspeli smo da podignemo urušenu ekonomiju, a zasluge za to ima i javni sektor i reforme koje smo sproveli iz korena. Zbog toga su nam plate porasle i u zdravstvu i u prosveti. Do 2025. godine završiće se i reforma platnih razreda. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter