Izvor: BETA
19.04.2024 u 18:35
1

STANO: Obaveza o formiranju ZSO hitna i bitna, izostanak će izazvati posledice

Sprovođenje obaveze o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) je "od bitne važnosti i jedno od najhitnijih pitanja", a izostanak toga će izazvati posledice, izjavio je danas portparol u Evropskoj komisiji (EK) Peter Stano.

„EU i naši međunarodni partneri su bili veoma jasni u odnosu na kosovsku stranu da ona to mora sprovesti, jer će izostanak toga izazvati posledice“, naglasio je Stano, podvukavši da se obaveza sprovođenja odnosi i na Ohridski sporazum.

Svi potpisani dokumenti i obaveze u Dijalogu Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, su na snazi i moraju biti sprovedeni, a to se odnosi i na Briselski i na Ohridski sporazum, stavio je do znanja portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borela.

Stano je time odgovorio na pitanje novinara da li je posle 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma i obaveze za vlasti u Prištini da formira ZSO za Evropsku uniju i dalje na snazi taj sporazum i šta će EU učiniti da privoli Prištinu da to učini.

Stano je dodao da su sprovođenje Briselskog sporazuma i formiranje ZSO, kao i Ohridskog sporazuma „vezani za napredak i Kosova i Srbije na putu ka članstvu u EU“.

„Tako da ukoliko partneri ne ispune svoje obaveze iz sporazuma koje su utanačili, uslediće veoma ozbiljne posledice i jedini koji će za to platiti su ljudi za koje ti partneri tvrde da žele da ih zaštite, odnosno da delaju u njihovom interesu“, zaključio je Stano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STANO: Obaveza o formiranju ZSO hitna i bitna, izostanak će izazvati posledice”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter