Izvor: Happy BSC
07.12.2021 u 16:56
0

STEFANOVIĆ: Žene moraju da budu važan deo sistema odbrane

Žene moraju da budu važan deo sistema odbrane, poručio je danas u Budvi ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je učestvovao na Ministarskom okruglom stolu posvećenom položaju žena u oružanim snagama na Zapadnom Balkanu.

On je na konferenciji za medije rekao da pitanje rodne ravnopravnosti igra važnu ulogu i istakao da učešće žena „ne sme da bude formalno i stvar puke statistike, već suštinsko“.

Stefanović je rekao i da je regionalna saradnja za Srbiju veoma značajna, te da se naša zemlja zalaže da sa svim zemljama regiona ostvari nivo komunikacije koji je u najboljem interesu naših vojski i država, ističući da je važno da postanemo članice EU.

„I to ne da bismo imali još jednu zastavu iza nas, već da bismo mogli da dostignemo standarde, koji garantuju bolji kvalitet života građana u našim zemljama“, naglasio je Srefanović i zahvalio UNDP-u na organizovanju okruglog stola, kao i na jačanju svesti o rodnoj ravnopravnosti.

Na skupu, na kome su osim naše zemlje učestvovale i Crna Gora, Severna Makedonija i Bosna i Hercegovina, sagledano je trenutno stanje, kao i modaliteti za jačanje regionalne saradnje u domenu rodne ravnopravnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Predstavnici zemalja učesnica potpisali su zajedničku Deklaraciju o podršci rodnoj ravnopravnosti u reformi sektora bezbednosti na Zapadnom Balkanu.

Oni su se složili da će sarađivati na konkretnim aktivnostima i projektima od zajedničkog interesa po pitanju promovisanja različitosti i principa rodne ravnopravnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter