Izvor: k1
11.06.2024 u 15:29
0

TAČKA JE IPAK VEROVATNO SAMO ZAREZ: Vučević otvoreno o RIO TINTU, hoće li podržati odluku ć kojom je „stavljena tačka“ ili ima NOVE PLANOVE

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da podržava sve razvojne mogućnosti Srbije uključujući i rudarstvo

Vučević je, odgovarajući na pitanje novinara da li će ukinuti odluku prethodne premijerke Ane Brnabić, kojom je „stavljena tačka“ na rad kompanije „Rio Tinto“, te da li je bilo reči o tome na vladi, rekao da nisu raspravljali o tome, ali da će razgovarati o tome u smislu korišćenja prirodnih resursa koje Srbija ima.

POTPREDSEDNIK DRŽAVE POGINUO U PADU AVIONA! Pronađena olupina letelice

Premijer je naveo da Srbija treba da iskoristi sve pogodnosti i prirodne i ljudske resurse u cilju razvoja, a kakva će odluka biti i da li će biti drugačija to će se, kako kaže, videti u narednom periodu.

– Sve što bih rekao drugo bilo bi neozbiljno i prejudiciralo bi nešto što nije doneto. Ali da sam spreman da razgovaram sa svima, apsolutno sam spreman da razgovaram i mislim da Srbija treba da iskoristi svaku šansu za razvoj koju može da ima poštujući najviše standarde i tehnološke proizvodnje i zaštite životne sredine. A da li će biti stavljena van snage neka odluka ili ne, ne mogu da vam kažem, jer uopšte o tome nismo razgovarali do sada – istakao je on tokom obilaska radova na rekonstrukciji gimnazije u Mladenovcu.

Vučević je podsetio da Srbija ima, kako procene pokazuju, ozbiljne zalihe litijuma, što je ozbiljna strateška prednost za Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter