Izvor: AGNECIJE
19.02.2024 u 12:29
0

TOMA FILA: Ako se pojavim samo ja na sednici 1. marta – to znači samo jedno

Najstariji odbronik u Skupštini Beograda ujedno i predsedavajući na konstitutivnoj sednici Toma Fila, rekao je za portal Nova.rs da će se prvog 1. marta znati da li će vlast u Beogradu biti formirana i ako do toga dođe svi odbornici Srpske napredne strane i Socijalističke partije Srbije biće prisutni na sednici, ako ne - biće samo on.

Gotovo svi odbornici Srpske napredne stranke i Socijajalističke partije Srbije nisu prisustvovali današnjoj konstitututivnoj sednici Skupštine grada Beograda, svi do jednog, najstarijeg Tome File ujedno i predsedavajućeg Skupštine.

ANA BRNABIĆ TVRDI: Nismo ukrali nijedan glas, ODIHR je rekao da je bilo manjih nepravilnosti

“Pojavio sam se na sednici jer do 1. marta treba da se održi nastavak sednice jer je 3. mart krajnji rok za formiranje većine, odnosno, tada ističe zakonski rok od 30 dana za konstituisanje Skupštine od kada je Gradska izborna komisija dodelila odborničkih mandata” kaže Fila

On dodaje da odbornici vlasti nisu prisustvovali sednici kako ne bi postojao kvorum za rad, ali da će oni biti prisutni na narednoj ukoliko se ispuni jedan uslov.

“Ako dobijemo većinu pojavićemo se svi, ako ne pojaviću se ja sam i reći da većina ne postoji kao i to da se raspisuju izbori” objašnjava Fila za naš portal.

A da li će se formirati većina? Naš sagovornik kaže da ne zna i da će se to znati 1. marta.

“Imamo većinu, kao što je predsednik Aleksandar Vučić rekao, to nije sporno. Međutim, mi želimo da bude nešto drugo, ono što je Vučić rekao da cela lista Nestorovića podrži SPS i SNS” zaključuje Fila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter