Izvor: Tanjug
04.06.2023 u 16:42
0

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu i Metohiji.

– Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo, navelo je tursko ministarstvo na Tviteru.

EVO GDE ĆE BITI STACIONIRANI: Turska šalje specijalce na KiM, na zahtev NATO

Juče je najavljeno da će Turska, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Dodaje se da je reč o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pešadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a.

Kao odgovor na zahtev dobijen iz Združenog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na severu Kosovu, „planirano je da se 4. i 5. juna u kasarnu ‘Sultan Murat’ na Kosovu“ upute turske snage, navelo je tursko ministarstvo odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter