Izvor: Sputnjik
15.11.2023 u 10:18
0

VELIKI PODVIG: Azerbejdžan će isporučiti Srbiji 400 miliona kubnih metara gasa

Azerbejdžan i Srbija potpisali su strateške dokumente u oblasti prirodnog gasa, prenosi agencija Trend, pozivajući se na Ministarstvo energetike Azerbejdžana.

Potpisan je Memorandum o razumevanju između Državne naftne kompanije Republike Azerbejdžan (SOKAR) i Srbijagasa, kao i Ugovor o prodaji gasa.
Kako se ističe, Srbija će naredne godine dobiti 400 miliona kubnih metara azerbejdžanskog gasa.
Kako se ističe, pored isporuke gasa, Memorandumom o razumevanju predviđa i mogućnost isporuke Srbiji tečnog prirodnog gasa, saradnju sa SOKAR-om po pitanju skladištenja gasa i u izgradnji elektrana na prirodni gas.
Dokumenti su potpisani u okviru sastanka ministra energetike Azerbejdžana Parviza Šahbazova sa delegacijom koju je predvodila ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović, koja je boravila Bakuu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter