Izvor: Tanjug
20.01.2024 u 00:50
0

VESIĆ NA TERENU: Bez brige, putari će raditi celu noć (VIDEO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić uverio se večeras da je auto-put kroz Beograd očišćen od snega koji je kasno posle podne počeo da pada i istakao da se uz ukupno 171 vozilo čiste autoputevi i brze saobraćajnice u zemlji kako bi bile prohodne za saobraćaj, a na vozače apelovao da koriste zimsku opremu i voze oprezno, saopštilo je ministarstvo.

SNEG PARALISAO SRBIJU: Putevi jedva prohodni, evo gde je saobraćaj OTEŽAN (VIDEO)

Vesić i pomoćnik direktora JP „Putevi Srbije“ Ivan Tejić prošli su sa putarima deonicu auto-puta kroz Beograd, od Bežanije do Bubanj potoka.
„Večeras 99 ovakvih velikih kamiona čisti sneg na auto-putevima, uz 36 manjih kamiona i 36 utovarivača. To je ukupno 171 vozilo kojima čistimo auto-puteve i brze saobraćajnice a već smo posuli više od 100 tona soli kako se ne bi stvarao led na putevima“, rekao je Vesić i dodao: Ja sam večeras sa njima jer je moja obaveza da budem sa onima koji rade. Da im kažem hvala u ime vlade i građana, jer oni rade kako bi putevi bili bezbedni za vožnju – dodao je ministar Vesić.
Auto-put kroz Beograd je čist i na njemu se saobraćaj odvija bez većih problema, uz pojačan oprez zbog snega i zimskih uslova za vožnju. Ministar je rekao i da u dve saobraćajne nezgode na auto-putevima, kod Malog Požarevca i kod Pećinaca, nije bilo teže povređenih, te da je saobraćaj na tim deonicama već normalizovan.
„Ali, moja molba svim građanima je da vode računa, da obavezno imaju zimsku opremu ako kreću na put i da vožnju prilagode uslovima na putu. Bez preke potrebe, ne krećite na put“, zamolio je Vesić. On je zahvalio putarima koji će cele noći ostati u svojim kamionima, kako bi posipali so da bi putevi bili čisti.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter