Izvor: HappyBSC
06.08.2022 u 08:56
0

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ U „VIKEND JUTRO“: EU ne želi da sankcioniše ustaška i nacistička obeležja u Hrvatskoj! Rezltat zločinačke akcije „Oluja“ je najveći genocid posle Drugog svetskog rata!

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“  na HAPPY TV bio je narodni poslanik i advokat Vladimir Đukanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

O dešavanjima u regionu, tačnije Hrvatskoj gde je bila proslava zločinačke akcije „Oluja“ i o tome da je Vučić bio glavna tema, Đukanović je rekao: 

Vučić im više ne dozvoljava da šire tu propagandu kako su oni bili borci za slobodu, jer su oni napravili agresiju i to unutrašnju agresiju, jer su napali SFRJ, krenuli su u nasilno otcepljenje i sputali Srbima pravo konstitutivnosti, tj. pravo na samoopredeljenje, što je tek bio skandal. Naravno,  krenuli su da upadaju i uvode obeležja iz NDH te 1990. i 1991. godine kada su krenuli da menjaju obeležja u MUP-u Hrvatske stvarajući Zbor narodne garde, stvarali su redarstvenike, stvarali su terminologiju i sva obeležja NDH i terali su sve Srbe da to prihvate. Naravno, niko to nije hteo da prihvati. Niko nije želeo da prihvati da ide na dobrovoljno klanje. Srbi su napravili svoju Krajinu, posle Republiku Srpsku Krajinu. I mi moramo danas da govorimo da je zločinačka akcija „Oluja“ zapravo akcija čiji je rezltat najveći genocid posle Drugog svetskog rata. To je tipični primer genocida, jer je etnički očišćena teritorija od stanovništva koje je na toj teritoriji živeo i koji je bio konstitutivni narod. Vrlo je važno to ponavljati da su Srbi bili konstitutivan narod, a oni su ih etnički očistili i danas ih nema ni tri odsto i tako je negde sprovedeno ono što je Mile Budak tražio – trećinu Srba pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokatoličiti. Nadam se da to neće moći zauvek da živi i mi moramo da imamo uspomenu na Krajinu. Srbi Krajišnici su tamo bili istorijski narod, za razliku od Hrvata koji na tom području nisu nikad živeli, što dokazuju sva srpska kulturno-istorijska obeležja Republike Srpske Krajine, odnosno srpska obeležja na području Dalmacije, Like, Korduna, a gospoda u Hrvatskoj, šta da vam kažem…Ako se neko diči slavnjem etničkog čišćenja i Jasenovca, pa neka im je na čast.

– Juče ste mogli da vidite nacistička i ustaška obeležja u Kninu. Niko u Evropskoj uniji ne želi to da sankcioniše. Svuda u Evropskoj uniji, po njihovim zakonima, ko ima nacistička obeležja, krivično odgovara. Samo je u Hrvatskoj izgleda to dopušteno i Hrvatska danas je moderna NDH. ALi, borićemo se i protiv toga – dodao je Đukanović

Dodaje i da Hrvati ne mogu da podnesu kod Vučićato što je je on uzdigao Srbiju, kao i to da sada Srbija pretiče Hrvatsku u ekonomiji.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter