Izvor:
02.06.2017 u 14:31
0

VUČIĆ JUČE PRVI DAN NA NOVOM RADNOM MESTU: Selaković mu kuvao kafu!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, juče je prvi put otišao na svoj novi posao u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, a kako se „Alo!” uverio, na posao je došao, kao što je to bio slučaj dok je obavljao funkciju premijera, među prvima!

Ipak, prvi je na posao došao Nikola Selaković, novi generalni sekretar predsednika, valjda da pripremi sve za prvi radni dan novoizabranog šefa države.

Vučić je stigao tačno u 7.25 ispred Predsedništva na Andrićevom vencu, sat ranije nego što je to radio bivši šef države Tomislav Nikolić.

Samo nekoliko trenutaka pre nego što je Vučić ušao u zgradu Predsedništva, u nju je unet veliki grb Srbije, koji će verovatno krasiti njegov kabinet, a zanimljivo je da je na Andrićev venac pola sata pre Vučića gotovo trčećim korakom stigao bivši ministar pravde i generalni sekretar šefa države Nikola Selaković, verovatno da se lično uveri da je sve spremno za predsednika, a možda i da mu skuva prvu jutarnju kafu. Nakon Selakovića, u Predsedništvo je došao i Igor Kojić, Vučićev šef kabineta.

Vučić se na svom novom radnom mestu zadržao nekoliko sati jer je već u 12 časova bio u Pančevu, gde je američki ambasador Kajl Skot uručio 19 „hamvija“, koja su poklon vlade SAD Vojsci Srbije. Tom prilikom je istakao da će narednih dana imati veliki broj obaveza, ali da mu je region uvek prioritet. U tom smislu je pomenuo odlazak u Kranj, gde će biti svi predsednici iz regiona, a zatim, kako je rekao, ide u Kazahstan, gde će biti i predsednici Ši, Putin i drugi.

I sa nemačkim predsednikom Valterom Štajnmajerom imam zakazanu bilateralu na brdu kod Kranja. Ne možemo da rešavamo nešto što je daleko od nas, dok ne završimo važne stvari u regionu – poručio je on.

Predsednik Srbije je ponovio i da će inicirati širok društveni dijalog u vezi sa ključnim pitanjima u našoj zemlji, poput odnosa prema Kosovu i Metohiji i regionu. Vučić je, odgovarajući na molbu da bliže objasni svoju izjavu da je potrebno otvaranje unutrašnjeg dijaloga o KiM u kojem ćemo se osloboditi mitskog pristupa i olakog davanja onoga na šta imamo pravo, rekao da stav Srbije treba da bude usaglašen sa životnim problemima i onim što tišti naš narod na Kosovu i Metohiji, kao i sa onim što su prava naše države.

Ali ne zaboravite na to da mi nismo jedini koji o tome odlučuju, da dobro znamo i kakva je uloga Albanaca. Potrebno je da stvari postavimo na racionalnu ravan, da na takav način razgovaramo – rekao je Vučić.

On je rekao da je svestan da će se opet pojaviti „neki geniji” koji će da mu drže tablu da je izdajnik, ali da ne brine o tome, jer, kako je naglasio, brine za budućnost Srbije.

Poštujem ja svaku crkvu, svaku versku zajednicu. To je moj posao kao predsednika Republike Srbije, kao što je bio i kao predsednika Vlade. Ali, ljudi, naš posao je da brinemo o zemaljskom životu, a o nekom nebeskom neka brine neko drugi – rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će, osim o Kosovu i regionu, biti otvoren dijalog i o promeni Ustava.

Izvor: Alo
Foto: Facebook/MarkooMarkoo,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter