Izvor: Sputnik Srbija
16.08.2022 u 19:15
0

VUČIĆ RAZGOAVARO SA SPECIJALNIM IZASLANIKOM PIČOM I SA SAVETNIKOM BLINKENA: „Mir i stabilnost od najveće važnosti! Srbija će dati sve od sebe da ih sačuva, ali da to ne zavisi samo od jedne strane“

Predsednik Republike Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Ser Stjuartom Pičom, a potom se čuo i sa Derekom Šoleom, savetnikom državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

Uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je u telefonskom razgovoru sa Pičom rekao da su mir i stabilnost od najveće važnosti i da će Srbija dati sve od sebe da ih sačuva, ali da to ne zavisi samo od jedne strane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VUČIĆ: U 2022. godini Srbija ima 521 više novorođenih nego u istom periodu 2021. godine! Ne mogu da vam objasnim koliko sam radostan što smo, nadam se uspeli da prekinemo negativan trend! (VIDEO)

„Srbija će kao i uvek biti konstruktivna u nastojanjima da se nađe kompromisno rešenje“, naglasio je Vučić.

Vučić i Pič su se saglasili da Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju mogućnosti da sarađuju na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, bez obzira na različite stavove o jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. Kosova.

Predstojeći sastanak u Briselu, uz posredovanje Evropske unije, bil aje glavna tema razgovora i sa savetnikom Blinkena.

Šole je, kao predstavnik američke administracije, insistirao na potrebi da se sačuva mir i stabilnost, što će SAD sa svoje strane podržati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da niko ne treba da sumnja u iskrenu posvećenost Srbije politici mira i stabilnosti.

On je kazao da očekuje da SAD i zapadni partneri uvaže nastojanja Srbije i podstaknu Prištinu da dijalogu i obavezama proisteklim iz dijaloga pristupe ozbiljno i odgovorno.

Predsednik Vučić i savetnik Šole razgovarali su i o mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje Srbije i SAD, navedeno je u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter