Izvor: TANJUG
15.10.2022 u 14:21
0

VUKOVAR U NEDELJU VISOKO BEZBEDNOSNO RIZIČAN: Patrijarh Porfirije danas i sutra u Vukovaru, oglasio se i Plenković

Patrijarh srpski Porfirije posetiće danas i sutra Eparhiju osečko-poljsku i baranjsku, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Doček patrijarha Porfirija biće upriličen danas u 16.45 časova ispred Sabornog hrama u Vukovaru, posle čega će biti služen svečani čin doksologije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sutra u 9 časova biće služena sveta liturgija sa činom osvećenja i tronosanja hrama. Patrijarh Porfirije će potom osveštati Srpski dom u Vukovaru.

Poseta izazvala je negodovanje dela hrvatske javnosti, pre svega udruženja veterana, opozicije i pojedinih medija. Pitanje koje se u hrvatskoj javnosti postavlja je zašto poglavar SPC u Vukovar dolazi baš u nedelju, na dan obeležavanja 31. godišnjice od pogibije Blaga Zadre, komandira hrvatske vojske, koji je poginuo u borbi za Vukovar.

Portal hrvatskog lista Dnevnik piše da će Vukovar u nedelju biti „mesto visokog bezbednosnog rizika“, jer, kako navode, osim braniteljskih udruženja, u ovaj grad se spremaju da dođu i navijačke grupe.

Stav o dolasku patrijarha Porfirija izneli su i predsednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković.

Stipo Mlinarić Ćipe, poslanik opozicionog Domovinskog pokreta, na čijem čelu je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, smatra da je za dolazak patrijarha Porfirija u Vukovar u nedelju „kriv“ premijer Plenković.

– On je jedini mogao preko ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića da odloži to njihovo događanje, odnosno da ga prebaci sedam dana kasnije – rekao je Mlinarić. Plenković je na to odgovorio da vlada sa dolaskom patrijarha nema ništa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter