Izvor: kurir
22.06.2024 u 12:15
2

ZAŠTO JE SRBIJA JUČE JEDINA IMALA STRUJU: Energetika jedan od prioriteta odgovorne Vučićeve politike, sistem OTPORAN NA KOLAPS

Gotovo sve zemlje u regionu juče su ostale bez struje tokom kolapsa energetske mreže. Havarija u Crnoj Gori ugasila je napon u celoj državi, ali i dobrom delu BiH, Hrvatske, Albanije i delovima Grčke.

Jedina zemlja koja je bez ikakvih problema nastavila da funkcioniše uobičajeno je bila Srbija, pre svega zbog odgovornog vođenja energetskog sektora.

Predsednik Aleksandar Vučić je 4. juna u jednoj emisiji objasnio da je funkcionisanje energetskog sistema jedno od ključnih pitanja, posebno u svetlu sve nestabilnije situacije u svetu.

– Šta je to što možemo da uradimo da osiguramo bezbednost naše zemlje, da obezbedimo energetsku sigurnost za predstojeću zimu. Gas je već otišao na 420 sa 300, pogledajte koliki je to skok. Struja skače, govorim vam u svetu i na berzama, dakle, upravo i zbog cene gasa – istakao je on.

VUČIĆ PORUČIO MINISTARKI ENERGETIKE: Srbija mora da ima električnu energiju SVE VREME, sazvan HITAN SASTANAK!

 

Predsednik je rekao da do kraja novembra neće biti izvoza američkog LNG, što će stvarati probleme na tržištu gasa, ali je istakao da Srbija ima velike rezerve.

 Mi u ovom trenutku imamo 544 miliona kubnih metara gasa, od toga je 381 u Banatskom dvoru, 163 držimo u Mađarskim skladištima. Nisam zadovoljan, moraćemo da povećamo naše rezerve gasa i da krenemo u pregovore sa našim mađarskim prijateljima. Razgovaramo i sa Rusima i sa Azerbejdžanom i da to uradimo što je moguće pre – rekao je Vučić tada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAŠTO JE SRBIJA JUČE JEDINA IMALA STRUJU: Energetika jedan od prioriteta odgovorne Vučićeve politike, sistem OTPORAN NA KOLAPS”

  1. Kako bre samo Srbija,.pa svi su imali struju! Nemojte da iritirate, ko ste samo vi? Evo,oko vas Makedonija, Madzarska,Bugaristan,Rumunija,Turcija,Kipar,Malta,Slovenija. Gde to vi zivite. Zasto volite da budete druga liga?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter