Izvor: Happy BSC
28.02.2024 u 13:50
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U TIRANI: Na zahtev Srbije se ne pominju sankcije Rusiji

Predsednik je dodao da bi trebalo tako da bude ako se nešto drugo ne desi sada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tirani, nakon učešća na plenarnom sastanku u okviru Samita Ukrajine i Jugoistočne Evrope, da se u usaglašenoj Deklaraciji na zahtev Srbije ne pominju sankcije Rusiji, niti ruski maligni uticaj.

„Imali smo sastanak na kojem uz Erdogana i Micotakisa u video formatu, kao i predsednika Zelenskog i predsednice Modavije i Plenkovića i nas pet plus jedan sa ZB, takođe smo govorili ceo dan juče i noć i jutros, do malopre trajali su razgovori oko te deklaracije, koju su Evropljani i Ukrajinci sastavljali“, rekao je Vučić.

Naglasio je da ono što nije bilo fer jeste zahtev Vljose Osmani, kako je rekao, uprkos tome što su pre sat i po dogovorili u potpunosti i bili prihvaćeni naši predlozi da se izbaci tačka 11 o sankcijama Rusiji i da se izbaci deo o malignom uticaju Rusije.

„Jer sam ja rekao ako to tako doživljava veći broj vas, onda da ubacimo još neke koje mi doživljavamo sa malignim uticajem i oni su to onda izbacili, što je za nas bilo od najvećeg značaja da se izbaci formulacija – naša država i naša zemlja. To su imali u četiri ili pet tačaka, pa je ostalo u tačkama šest i tačka sedam, a onda su izbacili i odatle. I ja sam rekao da, uprkos želji da održimo međunarodno pravo i ukrajinske prijatelje, mi to ne možemo da prihvatimo“, naveo je Vučić.

Dodao je da bi trebalo tako da bude ako se nešto drugo ne desi sada.

„Ali nemoguće je, pošto smo obavešteni da je prihvaćeno, to je sada deklaracija sa milion uobičajenih stvari o ruskom napadu na Ukrajinu, ali nema sankcija i ne pominju se sankcije, što je za nas važno, ne pominje se ruski maligni uticaj ako se ne varam“, rekao je Vučić.

Na kraju samita biće usvojena Deklaracija o samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter