Izvor: HAPPY
27.05.2024 u 18:58
1

ANDRIJA MANDIĆ: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu biće na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu naći će se na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, kazao je danas predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić.

Mandić je to rekao novinarima u Skupštini, upitan da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Crna Gora nikada neće doneti rezoluciju o Jasenovcu, javlja TVCG.

Mandić je naveo da će se Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, jer je većina poslanika za to.

„Kao što vam je poznato, većina poslanika je to potpisala i ja nemam sumnje da će se svi držati potpisa koji je obavezujući, bar u političkom životu, kao i ljudskim odnosima“, kazao je Mandić.

Predsednik Srbije rekao je nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja sadrži amandmane Crne Gore, da Crna Gora „nikad neće doneti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu“.

„Neće doneti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave“, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio i spremnost da se izvini ako ne bude tako. „Najsrećniji bih bio da se izvinim, ali nažalost neće biti potrebe“, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ANDRIJA MANDIĆ: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu biće na dnevnom redu Skupštine Crne Gore”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter