Izvor:
01.12.2016 u 20:39
0

BEZBEDNOSNE SLUŽBE NA NOGAMA: Arapi koji su na granici pali zbog eksploziva, uspeli da pobegnu i sada su U SRBIJI! (VIDEO)

Zbog dvojice Arapa kompletan bezbednosni sektor BiH danima je na nogama. Apsurdna situacija dogodila se na graničnom prelazu Gradiška.

Arapi koji su boravili u Bosni i Hercegovini početkom meseca su pokušali da uđu u Hrvatsku i produže dalje za Francusku. Detektor je zapištao tek na hrvatskoj strani i u njihovom automobilu registrovao eksploziv.

Čim su videli da nešto nije u redu, Arape su uputili nazad u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju je potvrdio hrvatski MUP.

– Hrvatska policija sprečila je ulazak dve osobe u skladu sa zakonskom regulativom i nije utvrdila posedovanje predmeta koji bi ukazivali na počinjenje krvičnog dela – saopštili su iz Hrvatskog MUP-a.

Apsurd je što Arape, nakon povratka sa hrvatske granice, niko nije zadržao zbog dodatne provere nakon čega su se izgubili u nepoznatom pravcu. Nakon toga, danima su slobodno šetali Bosnom i Hercegovinom a pre sedam dana, prema nezvaničnim informacijama, bez problema su ušli u Srbiju. Potvrda stiže i iz Granične policije Bosne i Hercegovine, ali kažu, kako prenosi ATV, da upite ovakvog, ili sličnog sadržaja ne mogu da komentarišu.

– U istraživanju događaja koji opisujete u zahtevu učestovalo je više sigurnosnih agencija bez čije saglasnosti Granična policija ne može davati informacije za javnost – kažu u Graničnoj policiji BiH.

U pitanju su ilegalni migranti, kaže ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić i samim tim prst u oko stavlja Graničnoj policiji koja je Arape detektovane na eksploziv bez problema propustila u Hrvatsku. Mektić zna samo da su nezakonito ušli u Bosnu i Hercegovinu, a nakon toga i u Hrvatsku.

– Mislim da su se u svemu tome stekla neka obeležja krivičnog dela koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom ili sa bilo čim, da bi onda bili procesuirani ili u Hrvatskoj ili ovde u Bosni i Hercegovini, ali još jednom kažem da nisam upoznat sa svim pojedinostima i svim detaljima – rekao je Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH.

Migranti koji uđu u Bosnu i Hercegovinu uglavnom je koriste kao tranzitnu zemlju prema zapadnoj Evropi. Pre dva meseca 13 migranata je ipak uspelo da pređe iz BiH u Hrvatsku, nelegalno i to mimo službenih graničnih prelaza.

ATV
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter