Izvor: Kurir
01.05.2024 u 11:30
3

BOSNA JE VEĆ MRTVA! Dodik: Uništili su je oni koji su nas silom i sastavili!

Predsednik Srpske Milorad Dodik je izjavio da je očigledno da su Nemci došapnuli političkim predstavnicima Bošnjaka da jedino tako mogu da im završe unitaristički bosanski projekat, i da su dali instrukcije kako i šta da rade

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska poštuje svaku žrtvu i tuguje zbog svakog izgubljenog života, svakog čoveka bez obzira na nacionalnost, boju kože i njegova opredeljenja, ali da ne može i da neće pristati na manipulacije i da neće zatvarati oči na obmane i laži koje dolaze od onih koji su i sami doživeli takvu bol i izgubili nekoga.

„Priča o Srebrenici i obraćanje u UN Munire Subašić, ali i Emira Suljagića za kojeg svi znamo ko je i šta je, kao i tvrdnje udruženja žrtava da Republika Srpska radikalizuje situaciju imaju za cilj da se stvori atmosfera da je Srpska ta koja želi sukobe i da se instaliraju trupe. To su potvrdili i u svom pismu“, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše obraćanje Subašićeve i Suljagića u UN.

MORAMO DA UNIŠTIMO GENOCIDNU REPUBLIKU SRPSKU: ALIJIN PROFA sa HARVARDA poziva na RAT i kraj SRPSKE

Predsednik Srpske je naglasio da je očigledno da su Nemci došapnuli političkim predstavnicima Bošnjaka da jedino tako mogu da im završe unitaristički bosanski projekat, i da su dali instrukcije kako i šta da rade.

Sramno je i tužno na koji način su iskorišćene žrtve u Srebrenici. Na kraju od rezolucije neće biti ništa, jer ne postoji većinska podrška, žrtve će biti ponižene, a odnosi Srba i Bošnjaka trajno narušeni„, ukazao je Dodik.

On je rekao da će Zapad postići šta je hteo – da se skrene pažnja sa licemerne politike koju vode prema drugim delovima sveta gde se vode sukobi i gde su stradali muslimani.

Ali, posledice te njihove politike najviše će osetiti BiH koja neće preživeti. BiH je već mrtva, a ubili su je oni koji su nas silom sastavili, stalno rovareći i izazivajući nesporazume sprečavajući nas da sami donosimo odluke i kreiramo rešenja koja bi bila dobra za sva tri naroda, a ne samo jednu stranu„, istakao je predsednik Srpske.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneće istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH, poručio je Dodik.

„Srbi su vekovima bili na strani istine i pravde, patriotizma i antifašizma, a već decenijama pokušavaju da nam stave etiketu zločina. To nikada nećemo dozvoliti“, podvukao je.

On je istakao da se Republika Srpska uvek borila za potpunu i doslednu primenu i poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava.

„Ništa drugo nismo tražili, niti tražimo osim onoga na šta imamo pravo. Sve vreme se zalažemo za slovo, a ne duh Dejtona, dok drugi sve rade da unište sporazum koji je doneo mir na ove prostore i ostvare svoj ratni san o unitarnoj, muslimanskoj BiH u kojoj bi dva konstitutivna naroda, Srbi i Hrvati, bili majorizovani“, rekao je Dodik.

On je rekao da su svaki dogovor domaćih političara uništili stranci, predvođeni Kristijanom Šmitom i Majkl Marfijem, jer njima, kako je naglasio, ne odgovora dijalog i rešenja koja donose legitimno izabrani politički predstavnici tri konstitutivna naroda, kao ni bilo kakav napredak BiH koji bi bio na dobrobit svih njenih stanovnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “BOSNA JE VEĆ MRTVA! Dodik: Uništili su je oni koji su nas silom i sastavili!”

  1. Od švaba ništa dobro !
    Oni su bolest Evrope . To se najbolje vidi kod onog probisveta šmita koji nema ni gram stida. U stvari oni i ne znaju za taj pojam STID i SRAMOTA

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter