Izvor: alo
24.06.2024 u 09:42
0

CRNA GORA NA NOGAMA: Policija traga za 47 nestalih osoba

Crnogorska policija traga za 47 nestalih osoba. To je saopšteno iz Sektora za borbu protiv kriminala iz kojeg ističu da su u proteklih 10 godina, rešili 1.385 slučajeva, a da je najviše nestanaka prijavljeno 2019. godine.

“Desi se neki socio-ekonomski faktori, onda psihološki motivi, kod mladih je to mladalački neki bunt. U nekim slučajima se dođe do velikih dugovanja pa osoba izvrši samoubistvo”, kaže Petar Šćepanović iz Sektora za borbu protiv kriminala.

To su samo neki od uzroka nestanka osoba. Zbog prijave takvih slučajeva, telefon u policiji ne miruje.

“Evidentirano je da je u proteklih deset godina na teritoriji Crne Gore nestalo, odnosno dalje se traga za 1.432 lica. Za 1.385 lica je obustavljena ova potraga. Iz razloga što su pronađena”, kaže Šćepanović.

PRVIH 100 DANA POČINJEMO FURIOZNO: Izabrana nova vlada u Skoplju

Paradoksalno je da potragu, najčešće komplikuju oni od kojih se očekuje pomoć.

“Desi se recimo nedavanje odmah tačnih informacija i podataka gde skrene istragu u nekom drugom pravcu. Bitno je da policijski službenici stalno budu u kontaktu s familijom lica koje je nestalo da prikupe što više podataka, pravi se taj psihološki profil licnosti”, dodaje Šćepanović

Makar u odnosu na neke slučajeve koji do danas nisu rešeni, neizostavno je pitanje o njihovoj eventualnoj povezanosti sa obračunima kriminalnih grupa.

“Neka lica se i dalje vode kao nestala, ali postoje određene policijske informacije koje se i dalje proveravaju. Ima i takvih slučajeva, ali dok se ne pronađe lice ne možemo se izjasniti o tom krivičnom delu, događaju”, objašnjava Šćepanović.

I dalje se kaže Šćepanović, traga za 47 osoba. Njih deset nestalo je tokom 2017. godine. Podsećajući na slučaj nestanka dvogodišnje devojčice u Srbiji, Šćepanović najavljuje i da će Crna Gora ubrzo uvesti sistem alarmiranja javnosti u slučaju nestanka dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter