Izvor: Tanjug
08.12.2023 u 17:35
0

CRNA GORA SE KVALIFIKOVALA: EU za Crnu Goru opredelila dodatnih 112,6 miliona evra

Evropska unija dodeliće Crnoj Gori dodatnih 112,6 miliona evra za infrastrukturne projekte, potvrđeno je u Briselu na sastanku Strateškog i Operativnog odbora Zapadnobalkanskog investicionog okvira. „Zahvaljujući dodatnim sredstvima i kontinuiranoj podršci koju imamo od Evropske unije, sada imamo priliku da modernizujemo prugu, povećamo brzinu saobraćaja u tranzitu, unapredimo nivo usluga i olakšamo međunarodni protok robe i transport putnika.

PODIGNUTA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BANOŽIĆA: Preti mu do osam godina zatvora

Ovakva ulaganja će dati konkretne benefite i direktno se odraziti na kvalitet života naših sugrađana, ali i turista koji koriste voz kao sredstvo prevoza“, rekla je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Crnoj Gori su odobrena sredstva za rekonstrukciju deonice Bar-Golubovci sa blizu 39,6 kilometara otvorene železničke pruge, uključujući 6,5 kilometara dug gornji stroj u tunelu Sozina, 17 kilometara staničnog i šest kilometara ranžirnih koloseka. Crna Gora veoma ceni dodatnu podršku EU kroz novi Plan rasta, rekla je Gorčević, uverena da će to biti efikasan mehanizam za pokretanje reformi, koje su potrebne da se proces pristupanja vrati u kolosek, a građanima poboljša kvalitet svakodnevnog života. „Nadamo se da će nam Plan rasta doneti podršku za konkretne infrastrukturne projekte, u skladu sa ključnim politikama EU u ovoj oblasti.

Crna Gora je, uz jasnu posvećenost nove Vlade, spremna da bude kredibilan partner kada je u pitanju planiranje i realizacija infrastrukturnih projekata, prateći u potpunosti logiku ekonomske izvodljivosti projekata, ali i pravila EU o javnim nabavkama, državnoj pomoći, životnoj sredini i drugim oblastima važnim za uspešan razvoj infrastrukture“, navela je Gorčević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter