Izvor: sputniknews.com
04.05.2022 u 18:06
0

DA LI USTAŠTVO OŽIVLJAVA?! Osvanuli ustaški simboli na srpskom pravoslavnom hramu u Petrinji!

Na vratima, prozoru i zidu nedovršenog pravoslavnog petrinjskog Hrama Svetog Spiridona Čudotvorca, nepoznati počinioci su u noći između 2. i 3. maja ispisali ustaške simbole u vidu latiničnog slova „U“. Javnost je o ovom govoru mržnje izvestio petrinjski paroh Saša Umićević koji je pozvao policiju da napravi uviđaj.

Umićević je napisao da je Hram Svetog Spiridona Čudotvorca u Petrinji po ko zna koji put bio meta vandalskog čina, prilikom kojeg je oskrnavljen grafitima sa ustaškim simbolima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

USTAŠE SU SA HITLEROM UČESTVOVALI U HOLOKAUSTU – HRVATSKA TO MORA DA PRIZNA! Iz Stejt departmenta Zagreb je upravo popio ŠAMARČINU

„Ovaj slučaj koji ima neskrivenu i direktnu poruku upućenu pripadnicima srpske nacionalne zajednice prijavljen je nadležnoj policijskoj upravi u Petrinji, nakon čega su pripadnici ove organizacijske jedinice izvršili uviđaj i sačinili zapisnik o ovom nemilom događaju. Ostajemo u nadi da će akteri ovog anticivilizacijskog čina biti pronađeni i procesuirani, kako bi se jasno poručilo da ovakvi i slični činovi inspirisani mržnjom nisu ogledalo multietničkog društva u kojem živimo i nipošto ne bi smeli postati pravilo ponašanja“, poručio je paroh Umićević na svojoj stranici na Fejsbuku.

O ovom slučaju se oglasio i bivši potpredsednik Vlade Boris Milošević koji je kazao da Saša Umićević vrata Hrama Svetog Spiridona Čudotvorca drži otvorenima svima te da veruje da će tako i ostati.

„Nema čoveka na Baniji, Srbina ili Hrvata, da mu Saša nije pomogao kad mu se obratio. I pre potresa, a pogotovo posle“, napisao je Milošević, preneo je Portal novosti.

Izgradnja pravoslavne crkve u Petrinji počela je 2018. godine, a prva liturgija u ovom hramu služena je krajem 2021. godine. Prvi Hram Svetog Spiridona izgrađen je 1785. godine u strogom centru grada, ali ustaše su ga srušile 1941. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter