Izvor: Tanjug
04.05.2022 u 18:23
0

BIH IDE NA IZBORE Dodik izneo optužbe na račun CIK-a: Podređeni su određenim političkim interesima muslimana u Sarajevu

Lider SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da s spravom može sumnjati da je Centralna izborna komisija, koja je raspisala izbore u BiH, podređena određenim političkim interesima muslimana u Sarajevu i delom međunarodne zajednice koja to podržava.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka koalicionih partnera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, rekao da „ta CIK očigledno pokušava da bude na jednoj strani, a da se vi učesnici političkog procesa prema tome ravnaju onako kako oni očekuju da se to desi“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naglasio je da nema ozbiljne zemlje na svetu gde učesnici političkog života, pogotovo izbora, ne usaglašavaju standarde vezano za izbore.

Podsetio je da nije bilo javnog konkursa, niti je bilo provedene komisije Predstavničkog doma koja je to trebala da uradi i nije bilo zakonom propisane procedure.

„Sud BiH će biti pokriće za te nezakonite očigledne odluke, kao što je to kod Centralne izborne komisije“, rekao je Dodik.

POKAZALI SU DA SU SPREMNI NA SVE Dodik o zločinu u Dobrovoljačkoj: Jasno je ko je želeo rat, dok se svet pravio i nem i gluv i slep optužujući Srbe!

Izbori će se provesti u veoma složenim okolnostima, kaže Dodik, to su međunarodne okolnosti ali i okolnosti u Bosni i Hercegovini.

Podsetio je i na nedavnu izjavu Bakira Izetegovića da ovi izbori treba da pokažu da jedna trećina Srba i Hrvata ne može da određuje šta treba da radi „60 odsto `bosanskih patriota`“ i istakao da je to direktan udar na Dejtonski sporazum, a da na to nema nikakve reakcije, prenela je RTRS.

Opšti izbori u BiH biće održani u nedelju, 2. oktobra, odlučila je Centralna izborna komisija BiH.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter