Izvor: Tanjug
04.05.2022 u 19:12
0

HRVATI NEZADOVOLJNI IZBORIMA U BIH Oduzimanje prava Hrvatima u BiH da sami biraju svoje predstavnike je pretnja političkoj stabilnosti!

Hrvatski predsednik Zoran Milanović predložio je premijeru Andreju Plenkoviću sazivanje sednice Veća za nacionalnu sigurnost, povodom opštih izbora koji su raspisani u BiH za 2. oktobar.

U dopisu premijeru Milanović predlaže sazivanje sednice VNS zbog opasnosti da Hrvati u BiH neće moći da biraju svoje predstavnike u tela vlasti i izgubiće ravnopravnost i ustavna prava budući da se izbori u toj državi planiraju po postojećem diskriminatornom Izbornom zakonu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milanović kaže da će tako sprovedeni izbori Hrvatima onemogućiti legitiman izbor svojih predstavnika u tela vlast, saopšteno je iz Kabineta predsednika Hrvatske.

Milanović u pismu Plenkoviću detaljno obrazlaže svoj predlog za sazivanje VNS.

On, između ostalog, navodi da je nacionalni interes i obaveza Hrvatske, i prema i kao potpisnice Dejtonskog sporazuma, zaštita prava Hrvata u BiH, koji su ujedno i hrvatski državljani, a time i državljani Evropske unije. Isto tako, navodi Milanović, hrvatski je nacionalni interes očuvanje stabilne BiH budući da s tom državom „delimo najdužu granicu i imamo snažne ekonomske odnose“.

BIH IDE NA IZBORE Dodik izneo optužbe na račun CIK-a: Podređeni su određenim političkim interesima muslimana u Sarajevu

„Svaka politička destabilizacija susedne nam države izravno utiče na bezbednost Republike Hrvatske, a oduzimanje prava Hrvatima u BiH da sami biraju svoje predstavnike u tela vlasti nedvosmisleno je pretnja političkoj stabilnosti BiH“, naveo je, između ostalog, Milanović u pismu Plenkoviću.

Centralna izborna komisija BiH rspisala je za nedelju, 2. oktobar opšte izbore.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter