Izvor: Alo
09.05.2024 u 11:48
1

RAT ĆE POTRAJATI! Ukrajina napala i Belgorod

Rat u Ukrajini – 805. dan

Najžešće borbe na istoku Ukrajine tokom prethodnog dana vođene su u pravcima Avdejevke, Bahmuta i Orihiva, a zabeleženo je više od 120 sukoba između ruskih i ukrajinskih trupa.

U vazdušnom napadu na školski stadion u Harkovu povređeno je najmanje četvoro dece i tri odrasle osobe, saopštili su ukrajinskih zvaničnici.

Sa druge strane, Moskva tvrdi da je zauzela sela Kislivka i Novokalinove u Harkovskom i Donjeckom regionu.

Ambasadori zemalja članica Evropske unije načelno su dogovorili da prihode od zamrznutih ruska sredstva koriste za vojnu pomoć Kijevu.

Ubrzo potom, slovački predsednik Peter Pelegrini pozvao je na mir između Rusije i Ukrajine i rekao da, ako je potrebno, Bratislava može biti domaćin mogućih pregovora.

POMRAČENJE SUNCA NAD UKRAJINOM: RUSKE RAKETE zatvorile nebo, gradovi gore kao šibica, KIJEV i ZAPOROŽJE na udaru

Putin: Nećemo dozvoliti da nam prete

Predsednik Vladimir Putin rekao je tokom Parade Pobede u Moskvi da će Rusija učiniti sve da izbegne globalnu konfrontaciju, ali da neće dozvoliti nikome da joj preti.

U govoru povodom godišnjice pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu je rekao da su ruske nuklearne snage uvek u borbenoj gotovosti.

Ruske vojnike koji učestvuju u ratu u Ukrajini Putin je nazvao herojima, istakavši da je cela Rusija uz njih.

Kijev: Dve osobe poginule u ruskom granatiranju Nikopolja

U Nikopolju su u ruskom granatiranju poginuli muškarac i žena, a još dva muškarca su ranjena, saipštio je šef Dnjepropetrovske vojne oblasti Sergej Lisak na Telegramu.

„Neprijateljska artiljerija odnela je živote 62-godišnjeg muškarca i 65-godišnje žene. Muškarci, 39 i 67 godina, su ranjeni. Rusi su od samog jutra granatirali grad“, navodi se u izveštaju.

Šolc: Rat će potrajati

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će sukob u Ukrajini potrajati, piše „Tagesšau“.

– Svima nam je jasno da treba da budemo spremni na to da će ovaj rat potrajati duže, nego što bismo hteli – ocenio je Šolc.

Pored toga, on je pozvao evropske zemlje da pošalju Ukrajini više PVO sistema „patriot“.

Rusi uništavaju „vampire“

Ruska PVO je tokom noći uništila 15 projektila „vampir“ i jedan dron iznad Belgorodnske oblasti, dva drona iznad Brajnske i još tri iznad Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U ukrajinskom udaru na Belgorod 8 povređenih

U ukrajinskom vazdušnom napadu na Rusiju u Belgorodskoj oblasti povređeno je osam osoba, a oštećene su desetine stambenih zgrada i automobila, rekao je gubernator tog regiona.

Među povređenima je i 11-godišnja devojčica koja je odvedena u bolnicu, rekao je Vjačeslav Gladkov.

Ukrajina napala ruski Krasnodarsk, pogođeno skladište goriva

Ukrajinski napad dronom izazvao je požar i oštetio nekoliko rezervoara za skladištenje goriva u ruskom Krasnodarsku, saopštila je krizna uprava tog regiona.

Oko šest dronova je uništeno, a ostaci su pali na rafineriju u blizini sela Jurovka.

„Oštećeno je nekoliko rezervoara“, saopštila je administracija, dodajući da u napadu niko nije povređen.

Oboreno 17 od 20 ruskih dronova iznad Odese

Sistemi protivvazdušne odbrane Ukrajine uništili su 17 od 20 dronova koje je Rusija lansirala ka teritoriji Ukrajine, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Bespilotne letelice su uništene iznad Odeske oblasti na jugu Ukrajine, saopštile su vazduhoplovne snage na Telegramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RAT ĆE POTRAJATI! Ukrajina napala i Belgorod”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter