Izvor: Tanjug
03.12.2023 u 09:15
0

DANAS POČINJE POPIS U CRNOJ GORI: Popisivači na terenu od osam sati

Popis stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori počinje danas, a kako su saopštili iz crnogorske Uprave za statistiku Monstat, popisivači te službe od ranog jutra biće na terenu.

„Popisivači biće narednih dana na terenu, od 8 do 20 sati kada će posetiti domove naših građana“, navode iz Monstata.

Učešće u popisu znači odlučnost svakog pojedinca da obezbedi temelj za bolju budućnost zasnovanu na tačnim podacima, dodali su iz Monstata, navodeći da zato pozivaju sve građane da učestvuju u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova.

KOMŠIJE SE FINASIRAJU OVAKO: Kolike su članarine u hrvatskim strankama

Premijer Milojko Spajić pozdravio je trud i doprinos svih koji su učestvovali u pregovorima i pripremi Popisa stanovništva, domaćinstva i stanova.

Spajić je na društvenoj mreži Iks (X) rekao da su pokazali da Crna Gora ima funkcionalne institucije i odgovorne pojedince spremne da grade mostove za evropsku budućnost.

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić za Radio televiziju Crne Gore je kazao da u 8 sati više od 3.000 popisivača krenuće da radi važan posao. Ocenio je da je ono što je važno to što su uspeli da postignu dogovor koji je, prema njegovim rečima, vredjelo čekati tri godine.

Popis je prethodna Vlada premijera Dritana Abazovića bila zakazala za 1. novembar a opozicija najavila bojkot. Nova Vlada premijera Milojka Spajića ga je prvobitno na odložila za 30. novembar i dodatno na zahtev opozicije za 3. decembar.

Dogovorom vlasti i opozicije proširene su popisne komisije, ponovljeni javni pozivi za popisivače, utvrđeno je formiranje komisije za praćenje izrade softvera da bi građani mogli da provere popisne podatke, utvrđena je kontrola unosa podataka i zabranjeno je „vođenje identitetskih kampanja“ uoči popisa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter