Izvor: Tanjug
31.08.2021 u 14:33
0

DODIK: Inckov zakon je neodrživ, spremamo se da ga ukinemo

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da na današnjoj sednici Predsedništva BiH nije donesena nijedna odluka, ali da nije reč o blokadi, već da je njegovo učešće jedino moguće u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske dok god se ne dođe do rešenja o nametnutom zakonu bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

VAŽNO: 

BURNO U CRNOJ GORI! Mandić u ĆIRILICI: Kampanja je poprimila dramatičnu notu, a Milo Đukanović ne želi da preuzme odgovornost!

SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li će se održati ustoličenje mitropolita Joanikija? Zašto je Crna Gora podeljena zemlja? Kako se u Srbiji postupa sa kršiocima zakona?

VELIKO PRIZNANJE: Ulica u Paraliji dobija ime Dragana Markovića Palme (GALERIJA)

„Ovaj zakon je neodrživ i NSRS ga je ukinula na prostoru Republike Srpske. Ozbiljno se spremamo da sprovedemo takav nalog parlamenta Srpske“, rekao je Dodik.

On je naveo da je na sednici Predsedništva bio niz političkih i vojnih pitanja, ističući da nijedna odluka nije donesena te da će se neke tačke ponovo naći na dnevnom redu sledeće sednice.

„Ako ne bude dogovora o rešenju za nemetnuto pitanje i neuvažavanje Republike Srpske ostaćemo u ovom kapacitetu i na narednoj sednici glasati protiv, što znači da će to otići na sednicu NSRS i NSRS će se odrediti o tim pitanjima“, naveo je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je rekao i da se juče konsultovao sa predsednikom parlamenta Srpske Nedeljkom Čubrilovićem te da je rečeno da je učešće na današnjoj sednici Predsedništva BiH u skladu sa zaključcima NSRS.

Istakao je i da na sednici nije doneta odluka da Predsedništvo putuje na Bledski forum, a da onaj koji bude otišao to će biti njegova privatna stvar i zloupotreba s ciljem nametanja ličnih stavova.

Najavio je da će organizatorima Bledskog foruma uputiti pismo sa objašnjenjem da nema odluke Predsedništva o prisustvu na tom formu, ali i o učešću Kristijana Šmita u tom događaju, kojeg Republika Srpska ne priznaje, jer nije izabran po važećim procedurama.

Upitan da komentariše izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da tri strane u BiH same treba da odlučuju i da ne čekaju nekog sa strane, Dodik je rekao je zahvalan turskom predsedniku na toj jasnoj poruci.

Dodik je rekao da je Erdogan jasno rekao da pitanje budućnosti BiH treba da reše tri stane, bez mešanja nekoga sa strane, kao i zašto je važno da se, kako je rekao, mi sami ovde dogovaramo, a ne da umesto nas odlučuje neko drugi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter