Izvor: Tanjug
10.04.2022 u 16:04
0

ESKOBAR PORUČIO: BiH je nakorumpiranija zemlja Evrope!

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenio je danas da je glavni problem u Bosni i Hercegovini korupcija koja se, kako smatra, prikriva pojmom nacionalnih interesa.

Eskobar je u intervjuu za hrvatski medij rekao da SAD veruju da postoji prostor za pregovore, fleksibilnost i kompromis o ograničenim izmenama ustava i izbornog zakonodavstva u BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-I mislimo da bi se ove godine trebali održati izbori. Izbori su vrlo važan deo demokratskog procesa i demokratske evolucije. Stoga podstičemo sve strane da budu fleksibilne i otvorene te da se uz dobru volju uključe u pregovore- rekao je on.

Upitan da li se pojam nacionalnih interesa kako bi se prikrila korupcija Eskobar kaže „Apsolutno!“

-Pogledate li probleme koje BiH ima, problem nije u tome što ljudi ne žele suživot s Hrvatima, Bošnjacima ili Srbima. Ugledne analize, poput one Transparensi internešenela, pokazuju da je Bosna i Hercegovina najkorumpiranija zemlja zapadnog Balkana i gotovo najkorumpiranija zemlja Evrope. Dakle, to je najhitniji problem- rekao je on.

Kako je ocenio, disfunkcija hrani korupciju i stvara prilike za više korupcije.

-Ne mislim da u vezi s BiH postoji išta inTerentno što bi je predodredilo da bude korumpirana zemlja. Mislim da to uveliko ima veze s nedostatkom političke hrabrosti lidera- rekao je.

Na pitanje šta misli o tesnoj saradnji Dragana Čovića i Milorada Dodika, Eskobar je rekao da misli da mnogo motivacije dolazi od korupcije.

-Zato pozivam sve lidere da rade na dobrobit ne samo institucija, nego i naroda. Trebate gledati to delovanje, ne u kontekstu etnonacionalizma nego produbljivanja korupcije, a to je ono što me najviše zabrinjava- rekao je Eskobar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72

„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter