Izvor: alo
22.06.2024 u 11:47
0

EVROPA POKREĆE ISTRAGU Albanija i Crna Gora na meti zbog opšte havarije sa strujom u regionu

Crnogorski i albanski zvaničnici tvrde da je uzrok regionalne havarije u elektroenergetskom sistemu posledica velikog opterećena i porasta dnevne potrošnje usled visokih temperatura. Evropsko udruženje operatora o svemu pokreće međunarodnu istragu.

Bosna i Hercegovina, veliki deo Hrvatske i Albanije i Crna Gora ostali su juče bez struje nekoliko sati. Takođe je i telekomunikacija bila loša, i to sve gora kako je vreme bez struje odmicalo, što je među ljudima izazvalo paniku.

Ovakva situacija je napravila savršeno plodno tlo za teorije zavere pa su među prvim, kasnije će se ispostaviti netačnim informacijama o navodnom uzroku energetskog kolapsa, bile eksplozija u Tuzli, pad sistema u Zadru, čak i bombardovanje neimenovane evropske elektrane..

ALARMI U HRVATSKOJ Olujni front se pokrenuo, posle paklenih vrućina stiže žestoka oluja

 

Na zvaničnom nivou se zatim nagađalo da je do obustave električne energije u regionu došlo zbog više kvarova, zbog čega će biti istraženo i koliko su požari na dalekovodu u Crnoj Gori i Albaniji uticali na gubitak struje u regionu, odnosno, da li su oni uzrok ili posledica. Crnogorski i albanski zvaničnici ističu da su visoke temperature dovele do većeg korištenja struje, a zatim i preopterećenja mreže, a ne kvarovi.

Iz Hrvatske i BiH su kazali kako nisu primetili nikakve kvarove na svom elektronergetskom sistemu. Stoga će telo Evropske komisije Evropsko udruženje operatora pokrenuti međunarodnu istragu, kako bi utvrdili šta je uzrok regionalne havarije.

Hrvatski zvaničnici su, kako prenose tamošnji mediji, zvanično saopštili, da je kolaps teorijski mogao da pogodi celu Evropu, jer su energetski sistemi povezani, te da je neodgovorno iznositi bilo kakve pretpostavke pre zvanične istrage evropskih tela koja traje po pravilu šest meseci.

Ali, s obzirom na brojne optužbe na račun Albanije i Crne Gore, njihovi zvaničnici su izneli teoriju o prekomernoj potrošnji usled vrućina. Takođe je naglašeno kako do kvara sigurno nije došlo usled ljudskog faktora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter