Izvor: Tanjug
22.05.2020 u 16:24
0

HRVATSKA DODATNO OTVARA GRANICE Web aplikacija za lakši ulaza u zemlju

U Hrvatskoj se radi na izradi veb aplikacije koja će omogućiti lakši prelazak granice, koje će do kraja meseca biti otvorene još prema nekim zemljama, osim Slovenije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba zivine zaštite.

Ministar turizma Gari Kapeli je rekao da će nova aplikacija omoguciti turistima da unapred ispune formular pa više neće morati dugo da čekaju na graničnim prelazima.

– Videli ste pojačani dolazak ljudi, naročito iz Slovenije – rekao je Kapeli I dodao da će aplikacija biti gotova do 27. maja.

Za kraj meseca je najavio otvaranje granice i za građane drugih zemalja koje imaju slične epidemiološke situacije.

– Postoje sva objašnjenja na engleskom, turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako da se ponašaju – rekao je.

Dodao je da je u dogovoru s ministrima svih zemalja EU, Nemačka izrazila želju da će oko polovine juna omogućiti građanima odlazak na more, a to, kazao je, važi I za Poljsku. Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je rekao da je još teško govoriti o tome kada će sve granice biti otvorene.

– Važno je da shvatimo da će se ulazak u Hrvatsku, pogotovo što se tiče turizma, pratiti sa HZJZ-om. Ako se pojavi žarište, znamo kako da reagujemo – rekao je Božinović.

Za kraj meseca najavio je otvaranje granica prema Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj.… Ministarka kulture Nina Obuljen Koržinek je novinarima rekla da je Hrvatska jedna od prvih država u Eu, koaj je počela sa izdavanjem preporuka I postupnim otvaranjem kulturnog sektora.

Ona je za četvrtu fazu popuštanja mera od 27. maja najavila revidiranje preporuka za profesionalna kulturna događanja, dodajući da je najviše pitanja bilo je u veži sa događajima koji okuljaju više od pola miliona ljudi, pa je, kazala je, odlučeno da se za takve događaje obrate direktno nadežnom ministarstvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter