Izvor: Tanjug
25.01.2022 u 11:58
0

HRVATSKA: Ministarstvo savetuje građane da ne putuju u Ukrajinu

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske preporučilo je svojim državljanima izbegavanje putovanja u delove Ukrajine koji se graniče s Rusijom i odlaganje putovanja u ostatak zemlje.

– Zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Ukrajini i koncentrisanja oružanih snaga Ruske Federacije u područjima prema granici s Ukrajinom, hrvatskim državljanima savetujemo izbegavanje svih putovanja u područja istočne Ukrajine koja se graniče s Ruskom Federacijom – objavljeno je na sajtu ministarstva.

Preporuka iz Zagreba usledila je nakon što je američki Stejt department, navodeći pretnju od ruskog napada, u nedelju naredio povlačenje porodica svojih diplomata iz Ukrajine, prenose mediji. 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj u ponedeljak je rekao da EU neće slediti americki primer, jer zasad ne vidi razloge za povlacenje diplomata, ali to su učinile Australija i Velika Britanija.

Nemačka je najavila da će pomoći svojim diplomatima ako se odluče na to, a savet svojim stanovnicima da ne putuju u Ukrajinu dale su i zemlje poput Norveške i Letonije.

Hrvatsko ministarstvo je navelo da se preporuka o izbegavanju putovanja odnosi i na izbegavanje putovanja u područja u blizini anektiranog poluostrva Krima, kao i područja severne Ukrajine koja su u blizini granice s Belorusijom.

Za putovanja u ostale delove Ukrajine koja nisu nužna savetuje se odlaganje, a ako se to ne može učiniti „preporučuje se oprez i svakodnevno informisanje o trenutnoj situaciji“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter