Izvor: Kurir
16.04.2024 u 13:17
0

HRVATSKU OČEKUJE JAKO NEVREME: U Zagrebu automobil smrskan

U Hrvatsku je stigla najavljena promena vremena! Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.

„U našim krajevima sve jače će uticati izražena termobarička dolina sa severozapada s kojom će u utorak poslepodne po visini naglo stići osetno hladniji vazduh, npr. na 1,5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C. Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklon sa središtem na severu Italije, čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premeštati tokom utorka i srede. Stoga će druga polovina aprila početi uz promenljivo, nestabilno i osetno hladnije vreme, naročito sredinom ove nedelje. Na primer, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u sredu, 17. aprila biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stepeni niže vrednosti nego što su bile u nedelju, 14. aprila kada su oboreni i neki aprilski rekordi, ali takođe i ispod prosečnih vrednosti za navedeno razdoblje“ objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

JEZIV PRIZOR U HRVATSKOJ: Policija izvršila uviđaj na licu mesta

Kako se vidi na stranici Rain alarm, nevreme je već zahvatilo deo Hrvatske. Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom. U Zagrebu je prepodne počeo da duva jak vetar. U zagrebačkom naselju Žitnjak je stablo palo na parkirani automobil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter