Izvor: Tanjug
11.11.2021 u 17:15
0

LINTA: Skandalozno, ali očekivano ukidanje presude Sakibu Mahmuljinu

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao skandaloznu, ali očekivanu odluku Suda BiH, čije je Apelaciono veće ukinulo prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu koji je prvostepenom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, jer nije sprečio zločine koje su počinili pripadnici odreda „El-Mudžahidin“ na području Vozuće i Zavidovića.

– Navedena politička presuda Suda BiH nije ništa novo i predstavlja nastavak vređanja srpskih žrtava i njihovih porodica i pljuvanje u lice pravdi i vladavini prava. Ovakva presuda dodatno potvrđuje da je Sud BiH etnički motivisana institucija, koja ima zadatak da amnestira monstruozne zločine koji su počinjeni nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima“, naveo je Linta, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: DODIK: Nijedan politički cilj nije vredan žrtvovanja mira u Bosni

Prema njegovim rečima, pokazalo se po ko za koji put da je Sud Bosne i Hercegovine sredstvo političkog Sarajeva u cilju opravdanja brutalne laži i izmišljotine da su Srbi agresori i zločinačka strana, a Bošnjaci oslobodioci i žrtve.

– Jasno je da će ova presuda dodatno produbiti nepovrenje između srpskog i bošnjačkog naroda i negativno uticati na ionako loše odnose u BiH – zaključio je Linta i podsetio da Sakib Mahmuljin nije sprečio i kaznio zločine koje su počinili pripadnici Odreda „El-Mudžahidin“ nad 53 zarobljena pripadnika Vojske Republike Srpske, te nečovečno postupali prema njima i nekolicini civila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter